Usutavasti on enamus korvpallihuvilisi kogenud järgnevat kirjeldust – lähed saali ja ühtäkki avastad, et mõni mängija on üllatavalt hea. No kohe nii hea, et tekib VAU-efekt. Aga kohtunikud? Kas korvpallikohtunikega on keegi sama kogenud? Kas kohtunike puhul saab üldse midagi sellist olla? Saates selgub, et saab küll!

Meil on noorkohtunike seas sama huvitavaid ja perspektiivikaid kujusi, kui noormängijate hulgas. Kellel jagub tahtmist tööd teha võib jõuda väga kõrgele. Põhimõtteliselt, piire ei ole. Aga kõrgeks lennuks tuleb individuaalselt kõvasti vaeva näha.

Kuidas noored korvpallikohtunikud suuremasse pilti üldse jõuavad? Tänu kellele või kuidas tuleb esimene indikatsioon, et äkki prooviks kohtuniku ametis hakkama saamist. Selgub, et kandev roll noorte suunamisel on ja jääb klubidele ning treeneritele, kes võiks ja peaks väga süsteemselt suunamise ning selgitustööga tegelema.

Taustainfot jagab PAF korvpalliliiga peakohtunik ja Eesti Korvpallikohtunike Kogu koolitaja Tanel Suslov. Head vaatamist!