Serblane Djokovic sai raskemat sorti võidu numbritega 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3 taanlase Holger Rune (ATP 10.) üle. Itaallane Sinner (ATP 4.) oli mõni tund varem alistanud 6:4, 6:4 kreeklase Stefanos Tsitsipase (ATP 6.).

Djokovici võit kindlustas talle karjääris kaheksandat korda hooaja lõpu edetabelis esikoha - varem oli ta seda suutnud 2011., 2012., 2014., 2015., 2018., 2020. ja 2021. aastal. Rekord selles arvestuses oli juba tema käes. Pete Sampras lõpetas aasta esinumbrina kuuel, Roger Federer viiel korral.

Tänasega tähistab Djokovic maailma edetabelis ka uhket juubelit. Nimelt on ta esireketi krooni kandnud karjääris kokku 400 nädalal. Tema lähim jälitaja, karjääri juba lõpetanud Federer jäi pidama 310 nädala peal.

„See tüüp on naeruväärne!“ ütles endine maailma esireket Jim Courier Tennis Channel’i eetris Djokovici rekordeid kommenteerides.

„See mäng võttis minult kõik,“ lausus Djokovic pärast matši. „Teadsin esimesest geimist peale, kui ta tagajoonelt neid lööke tulistas, et sellest tuleb mulle raske õhtu. Pidin võidu saamiseks väga kõvasti töötama. Tal oli hea pallitunnetus, ta oli terav, väga agressiivne ja servis suurepäraselt. Arvan, et ma mängisin hästi. Teatud kohtades lasin oma tasemel langeda, kuid võit on võit.“

„Oma tähenduse poolest oli see emotsionaalne võit. Teadsin, et kui võidan, võin kindlustada aastalõpu esikoha. See lisas pinget, kuid pärast kohutavat teise seti kiiret lõppmängu tegin korraliku kolmanda seti. Tahtsin täna väga võita ja selle koorma õlult maha saada. Suur eesmärk on täidetud ja kõik, mis edasi tuleb, on ainult boonus,“ lisas ATP aastalõputurniiridel karjääri 47. matšivõidu saanud Djokovic.

Täna mängivad aastalõputurniiril Carlos Alcaraz (ATP 2.) - Alexander Zverev (ATP 8.) ja Daniil Medvedev (ATP 3.) - Andrei Rubljov (ATP 5.).