Viimased rallid on pakkunud Lappile suure pettumuse. Tšiili etapil keeras ta oma masina üle katuse juba esimese kiiruskatse lõpus, Kesk-Euroopa rallil sõitis soomlane teelt välja avapäeval ja katkestas kolmandalt kohalt.

Hyundai meeskond teatas Jaapani MM-ralli eel, et Lappil ja tema kaardilugejal Janne Fermil seisab ees esimene võistlus tõusva päikese maal, vahendab Rallit.fi. Kuid juba järgmises lauses tehti soomlaste suunas torge: „Nende eesmärk on jõuda puhtalt finišisse kõigil 22 kiiruskatsel.“

Hyundai tiimijuht Cyril Abiteboul ei maininud oma kommentaaris Lappit aga kordagi.

„Kesk-Euroopa ralli võit ning poodiumikohad Monte Carlos ja Horvaatias näitavad, et me oleme suutelised asfaldil edu saavutama. Meie eesmärk on ühendada see hea kiirus Thierry (Neuville) ja Dani (Sordo) kogemustega neil teedel ning lõpetada hooaeg võimalikult tugeva tulemusega. Võit oleks ideaalne viis 2023. aasta lõpetamiseks,“ märkis tiimijuht.

Tegelikult on Lappi tänavu näidanud asfaldil head kiirust. Horvaatia MM-rallil saavutas ta kolmanda koha ning ka Kesk-Euroopa rallil oli ta enne eksimust tippkonkurentsis.

Hyundai ei ole oma järgmise hooaja sõitjate koosseisu veel lõplikult avaldanud. Meeskonnal on lepingud põhisõitjate Thierry Neuville’i ja Ott Tänakuga, kuid kolmanda masina osas valitseb teadmatus.

Hyundaist on varem mõista antud, et viimased sõitjalepingud tehakse teatavaks enne Jaapani MM-rallit, mis algab 16. novembril.