Jabeur saabus Eestisse kodumaalt Tuneesiast vahemaandumisega Pariisis. Jabeuri ja tema abikaasa Karim Kamouniga samal lennul oli ka homse matši pukikohtunik, prantslane Kader Nouni.

Oma hooaja viimase võistlusmatši pidas Jabeur 2. novembril Mehhikos Cancúnis WTA aastalõputurniiril, võites alagrupi kolmandas ehk viimases mängus tšehhitar Markéta Vondroušovát – naist, kellele ta oli kaotanud oma hooaja tähtsaima lahingu, Wimbledoni finaali. Kuna varem oli Jabeur kaotanud Iga Świątekile ja Coco Gauffile, ei pääsenud ta Mehhikos poolfinaali.

Delfi tegi Jabeuriga lennujaamas lühiusutluse.

Tere tulemast Eestisse! Kuidas sa end tunned? Kuidas lend oli?

Väga hea, lühike. Väga hea meel on esimest korda Eestis olla.

Kuidas ilm Tunisis on ja millist ilma sa siit ootad?

Eestiga võrreldes on seal päris kuum. Tundsin jahedusest puudust. Kindlasti tunnen end siin tänu inimeste armastusele palju soojemalt.

Wimbledoni pressikonverentsil ütlesid sa Aneti karjääri lõpetamist kommenteerides, et tahaksid ühel päeval Eestisse tulla. Kas teadsid juba siis, et tuled Aneti karjääri viimasele mängule?

Jah, teadsin küll. Tahtsin lihtsalt väikse vihje anda. See saabki teoks ja mul on hea meel, et lubadusest kinni pidasin!

Kuidas ta sult seda küsis, kas mäletad seda protsessi?

Ta küsis, kas tahaksin tema viimasel matšil mängida. Ütlesin sekunditki mõtlemata „jah“. Anett on mu väga hea sõber ning mul on kurb näha teda lahkumas. Vähim, mis saan teha, on tema lahkumismatši panustada ja tema jaoks olemas olla. Ma ei jõua ära oodata, mil saan teda homme näha!

Mis on su esimene mälestus Anetist? Kuidas te sõpradeks saite?

Teame teineteist pikka aega. Olime mänginud koos mõnedel ITF-i turniiridel, kuni algasid suuremad turniirid. Temast sai top 20 mängija palju aega enne mind. Seejärel hakkasime rohkem teineteise vastu mängima ja nii see sõprus kasvas. Käisime väljas õhtust söömas, jagasime teineteisele oma lugusid. Seetõttu hakkangi teda tuuril igatsema rohkem kui midagi muud.

Mida sa homsest ootad?

Lihtsalt lõbu teineteise vastu mängimisest. Loodetavasti pole see meie päris viimane matš. Tahan talle anda lihtsalt veel ühe nauditava matši.

On sul aega ka vaatamisväärsustega tutvuda, ringi jalutada?

Loodetavasti on Anett hommikul mu giidiks ja näitab siin mõnda kohta.

Kas tulemus on homme üldse oluline?

Mitte eriti. Tähtis on, et mängiksime teineteise vastu kena mängu. Mis juhtub, see juhtub. Kõige tähtsam, et oleksime teineteise jaoks olemas, eriti mina tema jaoks. See on ikkagi ta viimane matš.


Soeta pilet Kontaveiti lahkumismängule Piletitaskust või vaata üritust Delfi TV vahendusel!