Aastat maailma edetabeli 402. numbrina alustanud Lajal tegi läbimurdehooaja. Juuni alguses võidutses 20-aastane eestlane USA-s Little Rockis toimunud Challengeril ning hiljem on ta saanud kätt proovida nii ATP 250 turniiri põhitabelis kui ka US Openi kvalifikatsioonis.

Sel nädalal osales Lajal Helsingis toimuval Challengeril, kui tunnistas kaheksandikfinaalis Alexandre Mülleri (ATP 84.) 6:1, 0:6, 6:1 paremust. Reedel mängis Eesti meeste esireket aga juba Tondil peetud näidisturniiril, kus alistas Oliver Ojakääru 4:2, 4:2.

„Olen igas aspektis edasi arenenud, eriti servitõrje ja tagakäe osas. Tänu sellele suudan tugevamate mängijate vastu mängus püsida ja isegi neid võita,“ põhjendas Lajal suurt arengut.

Viiepalli skaalal annaks ta siiski oma hooajale hindeks nelja: „Paar mängu olid sellised, kus juhtisin ja oleksin võinud võita, aga hooajaga võib rahule jääda.“

Järgmiseks aastaks on aga eesmärgid veelgi kõrgemad: „Me pole seda treeneriga küll liiga palju arutanud, aga tahaks jõuda Grand Slam turniiri põhitabelisse. Üks eesmärkidest on US Openi põhitabel.“

Vaata videointervjuud!