Viimases H-alagrupi kohtumises sai Eesti paar 2:0 (21:10, 21:16) võidu Malaisia duo Farwizah Aina Ahmad Nizar ja Shamsulrizal Nur Auni Maisarahi vastu. See kindlustas grupis kahe võidu ja ühe kaotusega teise koha ning pääsu 24 parema sekka.

Play-offi avaringis mindi täna hommikul vastamisi Guatemala paariga Maritza Isabel Zuñiga Cambara – Danna Mariela Aguilar Hernándeziga ja selles mängus näitas Eesti duo samuti ladusat mängu, võttes veenva 2:0 (21:8, 21:9) võidu.

Treener Rivo Vesik ütles viimaste mängude kohta, et tasemevahe oli ilmne. „Raske on midagi öelda, sest vastased olid nagu olid. Ses suhtes vedas loosiga ka. Vastuvõtt oli nii tänases esimeses mängus kui teises parem kui eile, aga eks see serv oli ka selline, et seal ei saagi halvasti vastu võtta. Aga selline see MM on, igasugustel imeriikidel on niipalju kohti ette nähtud. Samas nüüdseks on näiteks kõik Brasiilia paarid välja langenud ja „suured võrkpallimaad“ nagu Eesti, Soome, Ungari, Tai on edasi. Eks homme algab nii-öelda päris turniir ja läheb tõsisemaks,“ ütles juhendaja ebaühtlase taseme kohta.

„Järgmine vastane on Paraguaist ja see on selline väga ebamugav vastane. Pusivad ja võitlevad kõvasti ja ajavad palli tagasi koguaeg. Puhkame nüüd veidi ja läheme homme uue hooga peale,“ lisas ta.

Mängud 16 parema seas peetakse laupäeval nagu ka veerandfinaalid. Kuivonen ja Jürgenson kohtuvad meie aja järgi kell 3.00 Sofia Paredes Enrique ja Fiorella Nunez Quintanaga.

Mängudest näeb otsepilti Beachvolleyballworldi YouTube´i kanali vahendusel.

Esimeses alagrupimängus alistasid Kuivonen ja Jürgenson Kanada duo Ruby Sorra – Emma Glagau tulemusega 2:0 (21:17, 21:19) ning seejärel saadi 1:2 (21:15, 19:21, 11:15) kaotus kohalikult paarilt Patcharaporn Seehawong – Suchinna Choemphunigalt.