Uudist kinnitas Colombia jalgpalliliit. „Täname valitsust, sõjaväge, riiklikku politseid ning teisi institutsioone ja ametnikke, kes tegid meie mängija Luis Diazi isa Luis Manuel Diazi vabastamise võimalikuks,“ seisis avalduses.

26-aastase Diazi vanemad sattusid inimröövi ohvriks 12 päeva tagasi, 28. oktoobril, kui nad olid Colombias teel kodu poole. Mehe ja naise röövisid mootorratastel relvastatud kurjategijad, kes peatasid nende auto ning käskisid neil sealt eemalduda. Kui mängumehe ema päästeti loetud tunnid hiljem, siis isa jäi esialgu kadunuks.

Diazi vanemate röövimise võttis omaks vasakäärmuslik Rahvusliku Vabastusarmee (ELN) sissirühmitus. BBC teatel andis ELN neljapäeval isa Diazi Colombias ÜRO ametnikele üle.

Kohaliku meedia andmetel viiakse isa militaarkopteriga Valledupari linna, kus ta tervislik seis enne perekonnaga taaskohtumist üle vaadatakse. Seniste kuulduste kohaselt peaks Luis Manuel Diazi tervis olema heas seisukorras.

26-aastane Diaz jättis juhtunu tõttu vahele Liverpooli kohtumised Nottingham Foresti ja Bournemouthiga. Möödunud nädalavahetusel Luton Towni vastu sekkus ta lõpus vahetusest ning päästis viiendal lisaminutil löödud väravaga Liverpoolile 1:1 viigi. Diaz pühendas värava isale, paljastades alussärgi sõnumiga: „Vabadus Isale“.