Neljapäeva lõunal Ermi tiimi esitlusele jõudes läksid ajakirjanike silmad kirjuks. Mitmed treenerid, füsioterapeut Risto Jamnes ja kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanteri ümber eduka meeskonna loonud Raul Rebane. Ja kuulajana ka Kanter ise.

Kas tõesti läheb ühel sportlasel vaja enam kui tosinat abilist? Kui eesmärgid on kõrged, kõlab vastus: „jah“. Eriti Ermil, kellel on vaja kokku sobitada kümme ala.

25-aastase Ermi potentsiaal on kergejõustikusõpradele selge juba noorukiajast. Sihvakas, aga samal ajal kiire ja plahvatuslik. 8400 punkti ületamiseni jõudis ta juba 2019. aastal. Vahele tulid vigastused, aga lõppenud hooaeg oli taas edukas. Isiklik rekord 8484 punkti andis Budapesti MM-il üheksanda koha.

Ometi oli Erm kõrgest klassist tulemusega Karel Tilga ja Janek Õiglase järel Eesti kolmas number. Praeguse seisuga sõidaks Erm Pariisi olümpiale, aga selleks on vaja suvel enda kohta kaitsta. Kindlasti on 8500 punktiks võimeline Maicel Uibo, üllatusi suudavad ideaalse õnnestumise korral pakkuda ka teised eestlased.

USA-s Georgia ülikooli õpinguid lõpetades tajus Erm, et võimete täielikuks realiseerimiseks on vaja midagi muuta.