205 cm pikkune ja 32-aastane suur äär alustas hooaega lühiajalise lepinguga Kalev/Cramos, kus ta on mänginud ka suurema osa oma karjäärist. Tartust pärit Kitsing alustas meistriliiga tasemel mängimist Tartu esindusmeeskonnas hooajal 2008/2009 ning on Eestis mänginud veel Pärnu Sadama ning TalTechi ridades.

Välismaal on Kitsing kandnud nii Bakken Bearsi (Taani), Concordia Estudiantesi (Argentina) kui ka Vilniuse Rytase (Leedu) vormi. Lisaks on ta pikalt kuulunud Eesti koondise rivistusse.

Selle hooaja kuue Eesti-Läti liiga mänguga on Kitsing visanud keskmiselt 7,2 punkti ja võtnud 4,0 lauapalli.

Kristjan Kitsingu sõnul on tal hea meel sünnilinnas tagasi olla. „Tartust algas minu korvpallikarjäär ja mul on väga hea meel tagasi juurte juures olla. Olen tänulik võimaluse eest esindada oma sünnilinna meeskonna värve ning loodan, et suudame Tartu meeskonna poolehoidjatele pakkuda häid emotsioone ja võite,“ sõnas Kitsing pressiteate vahendusel.

Tartu meeskonna spordidirektori Janar Taltsi hinnangul näitab see käik ühist soovi tiitel Tartusse tuua. „Tore, et leidsime üheskoos võimalused Kitsingu tagasi Tartusse toomiseks. Mänguliselt annab see kindlasti ühe lisakäigu juurde. Tal on kogemusi ja võitjamentaliteet ning tema meeskonda toomine näitab, et me tõesti pingutame selle nimel, et meistritiitel kevadel Tartusse tuua. Täname kõiki toetajaid, kes andsid oma panuse, et Kitsing Tartusse tulla saaks. Loodame, et see käik toob meeskonnale edu ja kõnetab Tartu publikut,“ ütles Talts.

Kitsing liitub Tartu meeskonna treeningutega uuel nädalal ja kodupubliku ette astub ta esmakordselt ülikoolidevahelisel duellil reedel, 24. novembril kui Tartu Ülikool Maks & Mooritsale võõrustab TalTech/Optibeti.