26-aastane Loubet, kes teeb MM-sarja põhiklassis oma esimest täishooaega, on M-Spordi jaoks olnud suur pettumus. Tema hooaja parimaks jäid Rootsi ja Eesti etapil välja sõidetud kuues koht ning MM-sarja kokkuvõttes on prantslane 29 punktiga alles 11. kohal.

Veidi enam kui kuu aega tagasi peetud Tšiili MM-rallil tehtud avarii järel vahetas Loubet välja oma kaardilugeja Nicolas Gilsouli ja võistles Kesk-Euroopa rallil koos Benjamin Veillasega. See jäigi tänavu nende viimaseks jõuprooviks.

„Pierre’il on olnud raske hooaeg. Arutasime juba hooaja alguses, et poole kohaga programmist täishooajale üleminek võib tekitada suure pinge. Tal on nüüd olnud mõned rasked rallid,“ sõnas Millener Rallit.fi-le.

„Kreeka ralli ajal otsustasime, et Kesk-Euroopa ralli jääb tema viimaseks võistluseks sel hooajal. Loubet asemel võistleb Jaapani etapil M-Spordi Ford Puma Rally1 autoga tema kaasmaalane Adrien Fourmaux.“

Milleneri sõnul oli selle otsuse taga kaks konkreetset põhjust.

„Nüüd on Pierre’il rohkem aega valmistuda ja vaadata, kuidas ta suudaks veel 2024. aasta hooajal selles autos olla. Lisaks tahtsime Adrieni premeerida tema raske töö eest Rally2 autoga. Samas saame hinnata, kuidas ta selle aasta jooksul on arenenud. Panime ta Rally2 autosse, kuid eesmärk on alati olnud, et ta saaks naasta Rally1 autosse tugevama ja küpsema piloodina. Jaapan on ideaalne koht, et näha, milline on praegune olukord,“ selgitas Millener.

Jaapani MM-ralli peetakse järgmisel nädalal, 16.-19. novembril.