Tartu kaotas Spartaki vastu korvidevaese avaveerandi tulemusega 14:17. Teisel perioodil jätkus tasavägine heitlus ja poolajapausile mindi külaliste juhtimisel 39:38.

Mäng püsis võrdsena kuni kolmanda veerandi lõpuni, mil tartlased tegid 14:4 vahespurdi ja said otsustava neljandiku alguseks üheksapunktilise eduseisu, 62:53.

Viimast veerandit alustas Tartu 10:2 spurdiga ja 35. minutiks kasvas vahe juba 20-punktiliseks (77:57). Külalised 12-st punktist enam lähemale ei jõudnudki ning mängu lõppnumbriteks jäid 83:71.

Tartu parim oli teisel poolajal hoogu sattunud Rain Veideman, kes kogus hea visketabavuse juures 21 punkti, seitse lauapalli ja viis resultatiivset söötu. Aaron Menzies panustas võitu 14 silma ja kuus lauda. Nii Johnny Hughes, Anatoliy Shundel kui Rinalds Malmanis jõudsid 11 punktini, Märt Rosenthali arvele kogunes 10 punkti ja üheksa resultatiivset söötu.

Kui Tartu jaoks oli tegemist Põhja-Euroopa liiga hooaja esimese kohtumisega, siis Pleven oli pidanud ühe mängu, kui 11. oktoobril kaotati kodusaalis 73:90 Suurbritannia klubile Bristol Flyers.

Kahekordne Bulgaaria meister (1995, 1996) lõpetas koduses liigas eelmise hooaja neljanda kohaga. Tänavu ollakse kolme võidu ja kahe kaotusega tabelis viiendal positsioonil. Laupäeval jäädi võõrsil 85:89 alla valitsevale tšempionile Botevgradi Balkanile, kus mängib Karl Johan Lips. Selles kohtumises oli Lips 25 punktiga üleplatsimees.

Mängu eel

Tartu peatreeneri Gundars Vetra sõnul peaks võistkond olema täna täisrivistuses ja Spartaki vastu on hea ENBL-i mängudega alustada.

„Spartak on hästi viskav võistkond, aga neil on ka korvi all kaks korralikku ameeriklast. Mängisime hiljuti natuke sarnase stiiliga Valmiera vastu ja seega osaliselt ettevalmistus kattus. ENBL-i algus on olnud natuke segane, sest meie grupis on meeskondi vahetunud. Aga meie meeskonnale on see hea rahvusvaheline kogemus ja ootan neid mänge huviga. Mul on hea meel, et Rinalds Malmanis on taas rivistuses tagasi, sest ta annab kindlasti meie mängule palju juurde,“ ütles Vetra.