Traagiline juhtum leidis aset Graestedis. Hobuse omanik Helle Kristiansen selgitas, et hobune oli karjamaal, kui kaks hävituslennukit tegid järsku madallendu, kirjutab NRK.

„Ta sattus täielikult paanikasse ja kui me ta lõpuks kätte saime, olid tal igal pool veritsevad haavad, sest ta oli mitmest piirdeaiast ja väravast läbi murdnud,“ sõnas Kristiansen. Taanlanna on väga kriitiline, et hävitajatel lastakse nii madalalt lennata.

Taani kaitsevägi kinnitas lendu ja teatas, et kahel F-16-l oli luba lennata 3000 jala (umbes 900m) kõrgusel.

Horsebo Smarties oli 22-aastane ja koolisõiduhobusena enam ei võistelnud. Ta tuli eduka karjääri jooksul nii maailmameistriks kui Euroopa meistriks. Paraolümpiamängudel võitis ta koos Stinna Tange Kaastrupiga pronksmedali.

„See oli nii valus, kui sain täna teada, et Smarties suri madalalt lennanud F-16 reaktiivlennukite tõttu toimunud ootamatu õnnetuse tagajärjel,“ teatas Kaastrup.

„See on täiesti kohutav ja metsikult traagiline viis sellisel fantastilisel hobusel siitilmast lahkuda. Ma võlgnen nii palju sellele kaunile hingele, kes on mind mööda maailma viinud ja minuga suurimatel areenidel tantsinud ja lugematuid medaleid võitnud. Ta oli nii lahke, tark ja kuldse südamega.“