Talispordis on Eesti koondised reeglina tegutsenud eestlasest juhendaja käe all. Selgeks erandiks on olnud laskesuusatamine, kus on kätt proovitud ka ala suurnimedega. 2002. - 2006. aastal tegutseti venelase Anatoli Hovantsevi näpunäidete järgi. 2010. - 2014. tüüris koondist lätlane Maris Cakars. 2015/16 oli lasketreeneriks soomlane Asko Nuutinen ning 2016. - 2018 füüsilise ettevalmistuse treeneriks soomlane Ilkka Luttunen.

2021. aastal otsustati taas pöörduda välismaalase poole. Toona löödi käed valgevenelase Fjodor Svobodaga. Nii Hovantsev kui ka Svoboda on treenerina jõudnud tiitlivõistlustel suurte võitudeni. Eestis neid aga edu ei saatnud. Eelmise hooaja lõppedes sai selgeks, et Svoboda teekond Maarjamaal saab otsa. Nüüd otsustati vaadata teises suunas. Esmalt toodi järelkasvukoondist juhendama inglane Adam Adamson ja seejärel esinduskoondist austerlane Stefan Lindinger.

Milliste riikide juhendajad olid eestlaste jaoks veel laual ja miks tehti lõpuks selline otsus? Mida arvab Lindinger ise seni Eestis veedetud ajast? Kui suure eelarvega laskesuusakoondis toimetab ning millise osa sellest täidab Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit IBU? Ja mida teeb IBU veel, et Eesti laskesuusatamise taset tõsta?