Kuigi 42-aastase hispaanlase jaoks oli tegemist juba 106. poodiumikohaga, siis kahtlemata on pühapäevane saavutus tema karjääri üks meeldejäävamaid.

Neljandalt kohalt startinud Alonso kerkis kolmandaks pärast neljanda ringi kordusstarti, kui möödus Lewis Hamiltonist (Mercedes). Sellega polnud töö aga kaugeltki tehtud, sest viimased 45 ringi hingas Sergio Perez (Red Bull) talle korralikult kuklasse. Alonsol õnnestus 43 ringi Perezit meisterlikult selja taga hoida, kuid eelviimasel ringil sai mehhiklane siiski oma tahtmise kätte.

Vägisi tundus, et sellega on Alonso laul lauldud... Aga võta näpust! Viimasel ringil võttis Alonso kauni manöövriga kolmanda koha tagasi ja kuigi Perez üritas veel finišisirgel meeleheitlikult mööduda, siis lõpuks jäi kahekordne maailmameister 0,053 sekundiga peale.

„See oli väga pingeline. Arvasin viis ringi enne lõppu, et mul on kõik kontrolli all, aga kui suruma hakkasin, siis ta jõudis hoopis lähemale. Ma ei saanud aru, kus kohast ta selle kiiruse võttis ja kui ta viimaks mööda sai, siis mõtlesin, et kõik on läbi ja poodium pole enam võimalik. Aga viimasel ringil tekkis mul uus võimalus ja kasutasin selle ära,“ rääkis Alonso pärast võistlust.

Alonso ja Perezi duellile elas sõidu ajal kaasa ka hooaja 17. etapivõidu teeninud Max Verstappen (Red Bull), kelle sõnul oleks see talle peaaegu saatuslikuks saanud. „Ma vaatasin viimast kolme ringi ja sõitsin sellepärast peaaegu rajalt välja,“ naeris kolmekordne maailmameister.

Ning mõistagi lummas Alonso esitus paljusid pealtvaatajaid. Kaasmaalase meisterlikust sõidust olid vaimustuses näiteks nii filmistaar Antonio Banderas kui ka korvpallilegend Pau Gasol.

„Ma olen alati olnud Alonso fänn, aga see sõit, mille tunnistajaks just olin ja viis, kuidas Alonso poodiumikoha teenis, läheb ajalukku! Ma olen nii uhke!!!“ lausus Banderas Twitteris.

„Alonso sooritus võttis mind sõnatuks!!! Seda poodiumit jäädakse mäletama,“ säutsus Gasol.

106. poodiumikoha noppinud Alonso tõusis kõigi aegade edetabelis legendaarse Alain Prostiga ühele pulgale. Enamat on suutnud vaid Lewis Hamilton (197), Michael Schumacher (155) ja Sebastian Vettel (122).