Norralannad tegid soojendust ja valmistusid matšiks, kui kohtunik tuli järsku teatama, et naised peaks lühikesed püksid bikiinide vastu vahetama. Algul arvasid võrkpallurid, et kohtunik teeb nalja, kirjutab Ilta-Sanomat.

„See oli koomiline,“ ütles Helland-Hansen uudisteagentuurile NTB.

Rannavõrkpalli reeglid lubavad naismängijatel kanda nii lühikesi pükse kui trikood. Norra paar on aastaid lühikeste pükstega mänginud.

„Olime täiesti teadlikud, et võime lühikestes pükstes mängida,“ jätkas Helland-Hansen.

Kui võrkpallurid mõistsid, et kohtunik nalja ei tee, järgnes tuline arutelu.

„Nad arvasid, et kohtunik peaks reegleid õppima. Nad keeldusid lühikesi pükse jalast võtmast ja matši algus viibis. Lõpuks andis kohtunik alla,“ sõnas Norra võrkpalliliidu spordidirektor Iver Horrem NRK-le.

Ta lisas pettunult: „Mängijad olid ärritunud ja vihased. Selle juhtumiga läksime korraks tagasi kiviaega.“

Horremi sõnul on mõnede võrkpallikohtunike hulgas säilinud hulk eelarvamusi. „Reeglite muutmisest on ilmselt möödas juba 15 aastat. Alustasime umbes siis võitlust, et ka naistel peaks olema õigus mängida lühikestes pükstes. On üsna provokatiivne, et ikka veel tuleb enda eest seista ja neid õigusi kaitsta,“ kurjustas võrkpallijuht.

Kuigi kohtunikuga vaidlemine segas Helland-Hanseni ja Olimstadi mänguks valmistumist, võitsid nad tähtsas olümpia kvalifikatsioonimängus Saksamaa paari tulemusega 2:1.