23-aastane Braathen teatas eelmisel laupäeval ootamatult, et lõpetab karjääri Norra suusaliidu „äärmiselt lugupidamatu kohtlemise“ tõttu.

Noore mäesuusataja ja alaliidu tüli sai alguse lepingust, mida rahvuskoondise sportlastele peale surutakse.

Selle lepingu tingimused on väga karmid. Näiteks sai Braathen hiljuti alaliidult trahvikviitungi turundusõiguste rikkumiste eest, kuna reklaamis rõivafirmat J. Lindeberg, mis ei ole alaliidu koostööpartner.

Teade noore mäesuusastaari loobumisotsusest vapustas mitmekordset olümpiavõitjat ja maailmameistrit Tarjei Bö`d.

„See oli tõeline šokk, kui nägin Internetis selleteemalisi suuri pealkirju ja pilte,“ sõnas Bö Norra ringhäälingule NRK.

35-aastane Bö näeb Braatheni otsuses omamoodi appikarjet. Norralase hinnangul on juhtunus süüdi alajuhid, kes ei suutnud andeka sportlasega normaalselt suhelda.

„Loetud tsitaatide põhjal on see [suhtlus] olnud täiesti ebaprofessionaalne. Nad pole kolm aastat läbirääkimiste laua taha tulnud,“ ütles Bö.

Laskesuusataja on tõsiselt nördinud, et Braathen ei saa enam tippspordis oma unistusi ellu viia. Noor norralane võitis MK-sarjas viis etappi.

„ Loodetavasti tunneb keegi suusaliidust juhtunus veidi süüd ning hakkab vastutust võtma ja oma tööd paremini tegema,“ lisas Bö.