Zverevi ja Patea suhe tuli avalikuks 2019. aastal, kuid vähem kui aasta hiljem läks paar lahku. Neil on ühisest kooselust ka laps.

Patea esitas Zverevile süüdistuse lähisuhtevägivallas. Väidetavalt lükkas tennisist 2020. aasta mais Berliini Airbnb korteris Patea tüli käigus vastu seina ja kägistas teda.

Nüüd tuleb sakslasel Berliini prokuratuuri otsusel tasuda 450 000 eurot. Tegemist on karistusmäärusega, mitte kohtuotsusega, teatas The Guardian.

Zverev ise eitab kõiki süüdistusi ning kaebab otsuse edasi. Saksamaa tennisist tõi välja ka omapoolse argumendi. Tema sõnutsi on Patea usaldusväärsus on madal, mis on tingitud sellest, et naine ootas kallaletungist teatamisega kuus kuud.

Esmakordselt andis juhtunust omapoolse kommentaari ka 30-aastane modell. Ta rääkis Saksamaa meediale, et soovis jõuda oma endise poiss-sõbraga kokkuleppele ilma õigussüsteemi kaasamata. Sakslanna sõnul pakkus Zverev talle vaikimise eest üle 100 000 euro.

„Nähes perevägivalla statistikat, on see väga hirmutav. Olen tavaliselt inimene, kes hoiab sellistest asjadest eemale. Aga nüüd tahan näidata oma nägu ja jõudu. Olla ohver pole midagi halba. Ma keeldun vaikimast,“ kommenteeris ta olukorda.

Zverev hoiab hetkel maailma edetabelis üheksandat positsiooni. Karjääri parimal hetkel on ta olnud maailma teine reket.