„Kui aus olla, siis oleksid võinud võistluste korraldaja ja promootor paremini tööd teha. Siin oli pealtvaatajaid ja kõike, mis WRC-võistluse heaks teeb. Küll aga nõuab see veidi lisapingutust, et see kõik ka taustal hästi toimiks,“ kritiseeris Tänak, vahendab Rallit.fi.

Eestlane täpsustas, milliseid muudatusi ta soovinuks näha. „Ütleme näiteks avatseremoonia Praha kesklinnas ja lõputseremoonia. Nad võinuks teha pealtvaatajatele märksa suurema ja parema ürituse,“ selgitas Tänak.

Lisaks polnud Tänak rahul võistluse formaadiga, viidates pikkadele ülesõitudele: „Oleme pikalt rääkinud, mis suunas peaks võistluste formaat muutuma, aga see siin oli täiesti vastupidine.“

Eestlane saavutas Tšehhi, Austria ja Saksamaa teedel sõidetud MM-etapil kolmanda koha. Võistluse enda kohta ütles Tänak, et see pakkus suuri väljakutseid, sest kitsad ja libedad asfaltteed ei andnud sõitjatele armu.

„Olin varem Tšehhis käinud ja teadsin, et Tšehhi teed on väga nõudlikud, eriti kui sajab. Erinevaid kohti on aga väga raske võrrelda, sest eriti reedel olid Tšehhis ilmastikuolud ekstreemsed. Reedel oli nendes tingimustes üks üllatus teise järel. Alates laupäevast läks ilm paremaks ja siis läks olude paranedes päris lõbusaks. Tšehhi oli Austria ja Saksamaaga võrreldes hoopis teistsugune,“ rääkis Tänak.

Tänavu jääb MM-sarjas sõita veel Jaapani ralli, mis peetakse 16.-19. novembrini.