Maailma edetabelis seitsmendal kohal asuv Jabeur teatas eile pärast WTA aastalõputurniiril saadud esimest võitu Marketa Vondroušova üle, et annab osa auhinnarahast palestiinlastele.

„Olen võiduga väga rahul, aga ma pole viimasel ajal ausalt öeldes õnnelik olnud. Olukord maailmas ei tee mind õnnelikuks,“ sõnas Jabeur ja pidi seejärel pisaratega võitlema.

Tuneesia mängija lisas: „Väga raske on iga päev näha lapsi ja beebisid suremas. See on südantlõhestav. Seetõttu otsustasin annetada osa oma auhinnarahast palestiinlaste abistamiseks. Mul on kahju, ma tean et see [intervjuu] peaks olema tennisest, aga iga päev videoid vaadata on väga masendav. Vabandust, see ei ole poliitiline sõnum. See on lihtsalt inimlikkus. Ma tahan rahu selles maailmas ja see on kõik.“

Jabeur on varem ka Ukraina sõja teemal sõna võtnud ning öelnud, et on rahu poolt. Eelmisel suvel pidas tuneeslanna valeks, et Venemaa ja Valgevene tennisiste ei lubatud sõja tõttu Wimbledoni turniirile.

„See on väga raske otsus. Ma mõistan, mida Ukraina inimesed läbi elavad ja ma olen totaalselt sõja vastu. Kuid mulle on nii palju aastaid alati öeldud, et ärge kunagi segage sporti ja poliitikat,“ lausus Jabeur 2022. aasta aprillis, lisades, et sporti ja poliitikat tuleks tema meelest hoida lahus.

Kontaveiti ja Jabeuri vaheline kohtumine toimub 11. novembril Tallinnas Tondiraba jäähallis. Pääsmeid suurele tenniseõhtule saab osta Piletitaskust.

Jaga
Kommentaarid