Wembanyama vedas läinud öösel oma koduklubi San Antonio Spursi võõrsil 132:121 võidule Phoenix Sunsi vastu ja viis oma isikliku punktirekordi 38 silmani.

Spurs alustas mängu 13:0 spurdiga ja kasvatas teisel perioodil edu korraks isegi 27-punktiliseks. Suns tegi küll võimsa tagasituleku ja jõudis neli minutit enne lõppu viigini (116:116), kuid Spurs vastas kohe 12:0 vahespurdiga ja läks ikkagi oma teed.

Wembanyama tabas mängust 26-st viskest 15 (sh kolmesed kuuest kolm) ja realiseeris kuuest vabaviskest viis. Lisaks hankis noor talent 10 lauapalli, jagas kaks resultatiivset söötu ja pani kaks kulpi.

Sunsi ei suutnud päästa ka vigastuspausilt naasnud Devin Bookeri kaksikduubel ega Kevin Duranti 28 punkti. Booker kogus 31 punkti, 13 resultatiivset söötu ja üheksa lauapalli.

Wembanyama on viie esimese mänguga visanud 103 punkti ja on alles teine rookie, kes on nii kiiresti 100 punkti piiri ületanud. Lisaks noorele prantslasele on seda varem suutnud vaid David Robinson.

Noorest prantslasest sai ühtlasi alles kolmas teismeline, kes on visanud NBA mängus vähemalt 35 punkti, võtnud 10 lauapalli ja pannud kaks kulpi. Varem on samaga hakkama saanud vaid LeBron James ja Kevin Durant.

„Victor Wembanyama oli täna õhtul parim mängija ning ta jagas väljakut Bookeri ja Durantiga. Kui uustulnuk näeb selline välja, kui ta alles proovib seda mängu õppida, siis kujutage ette, milline mängija temast mõne hooaja pärast saab,“ tunnustas USA spordiajakirjanik Noah Magaro-George prantslase mängu.

Spursil on nüüd tabelis kolm võitu ja kaks kaotust. Pühapäeval võõrustatakse Toronto Raptorsit.

Teistest mängudes alistas Philadelphia 76ers Toronto Raptorsi 114:99, New Orleans Pelicans Detroit Pistonsi 125:116 ja Orlando Magic Utah Jazzi 115:113.