Tartu Ülikool alustas kohtumist võimsalt ning viie minuti järel juhiti 14:4. Avaveerandaja teises pooles sai oma mängu käima ka Valmiera ning esimesele pausile mindi võõrustajate 20:14 juhtimisel. Teisel veerandajal püsis Tartu edu stabiilselt kümne punkti kandis. Viimastel minutitel pani koduvõistkond veelgi juurde ning poolajapausile mindi 43:29 eduseisus.

Kolmandal veerandajal kärises kodumeeskonna eduseis parimal juhul juba 21-punktiliseks. Otsustava neljandiku eel juhiti 72:55. Kohtumise viimane kujunes lõppseisu vormistamiseks ning 10 minuti möödudes teenis Tartu Ülikool tabelisse hooaja kuuenda võidu tulemusega 93:71.

Tartu Ülikooli resultatiivseimaks tõusis Märt Rosenthal, kelle saldosse kogunes 22 punkti. Johnny Vantes Hughes Iii toetas teda 13 punkti ja 12 lauapalliga. Valmiera suurim skoorikütt oli Sean Seneca Knight 17 punktiga.

Enne mängu:

Tartul (5-2) on käsil viiemänguline võiduseeria ning nad asuvad tabelis viiendal kohal, Valmiera on kahe võidu ja kuue kaotusega 16 klubi hulgas 14.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa abitreeneri Olari Naritsa sõnul on Valmiera üllatusvõimeline meeskond.

„Valmiera on üsna ettearvamatu segu noorematest mängijatest ja kogenud tegijatest. Nad suudavad kohati päris hästi mängida, karistasid ära nii Rapla kui Pärnu, aga samas võib neil mäng ka täitsa kokku joosta. Satsis on päris palju neid, kes tahavad peale visata ja eks seetõttu mängu kvaliteet lainetab ka päris tugevalt. Meil on aga omad asjad ajada. Kodusaalis tahame kindlasti võidupunktid kirja saada ja järgmise nädala teisipäevaseks ENBL mänguks hea tunde sisse saada,“ sõnas Narits.

Väikese jalavigastuse tõttu viimastest kohtumistest eemale jäänud Tartu ääremängija Rinalds Malmanise kaasa löömine selgub pärast mängupäeva hommikust visketrenni.