27-aastane Astur, kelle profikontole on aastatega kogunenud üle 35 kikkpoksimatši, saab MMA-s tuleristsed The League V võitlusgalal Tondiraba jäähalli mitmetuhandelise publiku ja TV6 televaatajate ees. Tema vastaseks tuleb 23-aastane Moldova võitleja Ixari Nicolai, kes profiringis käinud kahel korral ning ühe neist matšidest võitnud, teise kaotanud.

Uue vastase sai Astur sisuliselt viimasel hetkel. Veel 17. oktoobril hüüdis The League selleks välja lätlase Martins Spridzansi nime. Ametlikult sai moldovlane lätlase vastu vahetatud 26. oktoobril, kuid Asturi ettevalmistust see väga palju seganud pole.

„Suures pildis pole see mind seganud. Eks nad kõik tahavad mulle jalgadesse lennata ja maha viia. Kui nad tahavad püsti seista, siis ma löön nad nokki. Kui viivad maha, kaitsen ära ja löön ikka nokki. Olen algusest peale valmistunud selleks, et võitleksin püsti. Mul ei ole vaja kellelegi tõestada, et olen hea maadleja, kuigi ma olen väga hea arengu teinud nii lukumaadluses kui maadluses. Aga ma jään ikkagi oma eriala juurde: tahan paugutada püsti väikeste kinnastega ja anda vastasele kõva show!“

Asturi võistluskogemus MMA ringis piirdub hetkel juulis Lätis toimunud üritusel peetud amatöörmatšiga, mille ta lisaraundis kohtunike häältega võitis. Vaata videot!

„See andis mulle väärt kogemuse. Oli huvitav ja raske matš. Hästi tüütu, palju puurimaadlust, aga väga huvitav,“ kommenteeris Astur amatöördebüüti. „Arvan, et võitsin selle oma vastupidavusega ja aktiivsusega. Vastane oli tugev, aga hästi kange. Ühelegi võttele, millest alistus oleks võinud tulla, ta lähedal ei olnud. Seda, mida me arvasime, et ta teeb, seda ta ka tegi. Ei midagi üllatavat.“

Delfi kohtus Asturiga teisipäeva õhtul Lasnamäel Leader Muay Thai poksiklubis. Eelmisel päeval oli Maikel värskelt naasnud kahe ja poole nädala pikkusest laagrist Marbellast. „Laager aitab lihtsalt rutiinist välja tulla. Eestis toimub nii palju asju: oma klubi, eratrennid, pere... On vaja olla lihtsalt kuskil mujal, keskenduda ainult endale, teha trenni ja olla täiskohaga sportlane. Olen leidnud sealse treeneriga väga hea klapi: ta väga hoiab ja aitab mind ning elab väga tugevalt kaasa. See on mulle juba nagu teine kodu,“ rääkis Astur.

Milliseks tema enda võtete arsenal nende mõne kuuga on kujunenud? Alavahetuse otsus sündis alles tänavu märtsis-aprillis. „Kindlasti midagi on! Loodetavasti äkki isegi näitan midagi!“

Maikel Astur märtsis The League IV üritusel, kus ta nokauteeris portugallase Adilson Semedo.

Astur paistab Eestis toimuvatel suurematel võitlusüritustel silma alati oma suure toetajaskonna poolest. Lisaks fännklubile tribüünil on tal ringi ääres ka kihlatu, ema ja isa.

„Nad on VIP-lauas, ringi ääres. Ema saab jälle paraja närvišoki. See MMA ei istu talle üldse. Ta ütles, et kikkpoks on vähe turvalisem, aga me proovime talle ikka seletada, et tegelikult on MMA isegi natuke parem,“ muljetas Astur.

Üldiselt on sõbrad-tuttavad tema alavahetusest põnevil. „Nagu ma isegi. Lähme siiski tundmatusse vette. Teeme laupäeval esimese matši. Keegi ei tea, mis tuleb,“ lisas ta.

Vaata videointervjuust, miks Astur ala otsustas vahetada, kuhu ta MMA-s jõuda kavatseb ning mida laupäevaks oma fännidele lubab!

Maikel Astur The League galal 2019. aastal.