Kalla meenutab, et käis 2012. aastal koos oma ema ja õega saami ennustaja juures, kes nägi ette ka Johaugi dopinguskandaali.

„Oota. Ma näen norralast. Ta jääb dopinguga vahele. Ta on heledajuukseline,“ ütles ennustaja Kallale.

Rootslanna tunnistab, et oli jahmunud. „Lõpetage nüüd, norralased ei kasuta dopingut,“ arvas Kalla.

Kalla unustas ennustaja sõnad pikaks ajaks, kuid 2016. aasta sügisel jäigi Johaug dopinguga vahele, kui tema proovist leiti keelatud ainet klostebooli.

„Minu peas algas kaos. Kas see võib tõsi olla? Mis juhtus?“ meenutab Kalla Johaugi skandaali puhkemist.

Norralanna enda sõnul sattus keelatud aine organismi, kuna ta kasutas päikesest põlenud huulte raviks kreemi nimega Trofodermin, mis sisaldab ka klostebooli.

Kallal oli norralannast kahju, kuid ta imestas, kuidas Johaug ei näinud Trofodermini müügipakendil hoiatust.

„Ma ei suutnud uskuda, et ta dopinguga vahele jäi. See pidi olema eksitus. Mulle jäi mulje, et Therese oli uskumatult täpne, nii et see ei tundunud loogiline. Meedias levisid pildid huulepalsami pakendist. Ühe avaldas ka Soome suusataja Aino-Kaisa Saarinen. Trofodermini müügipakend hoiatas selgelt, et kreem sisaldab dopinguks klassifitseeritud koostisosi.“

Kalla räägib elulooraamatus ka sellest, kuidas ta sooviks, et dopingukaristusi muudetaks.

„Ma arvan, et karistused peaksid praegusest märksa enam erinema olenevalt sellest, kas dopingu tarvitamine on süstemaatiline ja tahtlik või õnnetus. Ma arvan, et Therese puhul juhtus viimane,“ usub Kalla.

Eelmise aasta kevadel sportlaskarjäärile joone alla tõmmanud Kalla tuli kolmel korral nii olümpiavõitjaks kui maailmameistriks. Üldse võitis rootslanna olümpialt üheksa ja MM-idelt 13 medalit. MK-sarjas pääses ta individuaaldistantsidel poodiumile 59 korda.