Eelmisel nädalal alanud NBA hooaeg tõotab taas tulla võitluslik, inspireeriv, tasavägine, erakordne… Kuniks vanemad härrad hakkavad hooaja teisel poolel vigastustega kimpu jääma jne. „Inimene teeb plaane! Jumal naerab!“ Või nagu Mike Tyson ütles: „Igaühel on plaan nii kaua, kuni ta hoobi vastu nina saab.“ Loodame parimat.

Paljud tipud naasevad platsile

Algus on igatahes paljulubav, sest peale kõikide lemmiku „Aquaman“ Steven Adamsi, kellel jääb hooaeg operatsiooni tõttu vahele, on mitmed tähtmängijad pikalt vigastuspausilt tagasi.

Näiteks minu suur lemmik, ebainimliku füüsisega Zion Williams, terve eelmise hooaja vahele jätnud Oklahoma pallur Chet Holmgren, Charlotte’i tagaliini alustala LaMelo Ball, Miami Tyler Herro ja pigem mentaalsest vigastusest naasev Ben Simmons ja „mängija, keda isegi vastaste tulihingelised fännid ei saa vihata“ ehk minu teine suur lemmik Kawhi Leonard.

Kui te soovite mult vastust, et kes see aasta NBA võidab, siis ma ütlen: „Ma ei tea! Ma ei tea, ma ei oska öelda, raske öelda, ohhohhohh… See aasta on küll keeruline ennustada!“

Aga siiski mõned nimed: Jokic ja Denver on eelmise aasta võitjad. Neil suuri muutusi polnud ja nad on endiselt favoriidid. Phoenix Suns lisas oma ridadesse Bradley Beali, Nurkici ja neil on veel Booker ja Kevin Durant. Hirmutav igale vastasele.

Samamoodi eksmeister Bucks, kes sebis endale härra viskan-viimasel-sekundil-keskjoonelt-kõik-sisse Damian Lillardi, mis teeb selle võistkonna samuti väga ebamugavaks igale vastasele. Läti au ja uhkus Kristaps Porzingis suundus Bostonisse ja näitas, et talle kõik sobib seal ja pani esimeses mängus 30 punkti ja isegi viitsis oma kolmeste viskamise kõrvalt ka lauas käia. See teeb Bostonist samuti tõsise tiitlipretendendi. Aga nad on juba mitu-mitu viimast aasta seda olnud. Et oleks aeg nüüd midagi tõestada.

Kristaps Porzingis.

No aga on ju veel Clippers, on Lebron jne jne jne. Selle lõigu kirjutamise lõpuks võtan end kokku ja ütlen kõva selge häälega välja: „Ma arvan, et Denver Nuggets võtab teise järjestikuse tiitli!“ Poole kirjutamise pealt hakkasin kahtlema… Ei, mis siin ikka. Teen julge ennustuse, et Denver võtab tiitli.

Mida veel jälgida? Kindlasti saab olema huvitav, kuidas läheb Lebronil ja Lakersil. Lebron pole kunagi mulle meeldinud, aga see, mida mees teeb, on ikka imetlusväärne. 21. hooaeg ja hoog tal ei rauge. Liikumine on pisut kangem, aga see on mu sisemise „semiheiteri“ jutt. Lisaks muidugi teise „igiliikuri“, 38-aastase Chris Pauli liikumine Golden State Warriorsisse. Usk super-warriorsitesse on mul kuidagi kadunud, aga ma usun, et neid peab hoolega silmas pidama.

Kindlasti on põnev vaadata sel aastal ka huvitava koosseisuga OKC mänge ning huviga jälgin Kingsi ja vist esimest korda elus peale Shaquille O’Neali Orlandost lahkumist ka Magicu mänge.

Wembanyama – inimene või tulnukas?

Aga kõige suuremaks magustoiduks on San Antonio Spursi Victor Wembanyama. See drafti esimene valik… ma ei tea, kui te pole elu see korvpalli vaadanud, siis vaadake alustuseks mõni Spursi mäng. Mees, kelle käte siruulatus on 2.45 (!!!!!), ise on 2.24 ja liigub nagu kiire tagamängija. See on nagu hea korvpall, kus saab lisaks kaasa veidi head tsirkust ja paratamatult tuleb meelde film „Men in Black“ – et tulnukad on tegelikult juba siin meie seas ja mõned mängivad NBA-s korvpalli. Igatahes on see midagi sellist, mida mina pole elu sees näinud. Ta on päris kindlasti nr 1 sportlik vaatamisväärsus planeedil Maa.

Lõpetuseks tervitaks James Hardenit, kus iganes ta ka ei ole, kuskil räppari sünnal, stripikas või mingis „chicken and drinks“ kohas söömas. Mis jonnid? Tule mängi kossu! Sa oled väga hea mängija ja sind on lust vaadata. Normilt saad raha ka. Et let’s go!

* Toimetajalt: Pärast Genka kirjatüki valmimist ongi jonnipunn James Harden võtnud soovitust kuulda, sai lõpuks võimaluse ühineda Clippersiga ja on peagi tagasi platsil.