36-aastane Messi (Miami Inter), kes on varem Ballon d’Or`i võitnud ka aastatel 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 ja 2021, suutis eelmisel hooajal viia Argentina koondise teist korda maailmameistriks.

Messile järgnesid hääletusel Erling Braut Haaland (Manchester City), Kylian Mbappe (PSG) ja Kevin De Bruyne (Manchester City). Viiekordne Ballon d’Ori laureaat Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) sedapuhku 30 kandidaadi hulka ei mahtunud.

Haaland sai lohutusauhinnaks parima ründaja tiitli. Norralane lõi eelmisel hooajal Manchester City ridades kõigi sarjade peale kokku 52 väravat. Lisaks Meistrite liigale võitis ta ka Inglismaa meistritiitli ja FA karikasarja.

Parima väravavahi auhinna sai Argentina koondisega MM-tiitli võitnud Emiliano Martinez ning parimaks noormängijaks valiti Inglismaa koondise 20-aastane poolkaitsja Jude Bellingham.

Parima meeskonna tiitli teenis Manchester City, kes krooniti kevadel esimest korda UEFA Meistrite liiga võitjaks.

Naistest valiti maailma parimaks jalgpalluriks 25-aastane Aitana Bonmati, kes võitis Hispaania koondisega MM-tiitli ja Barcelona ridades Meistrite liiga. Talle järgnesid austraallanna Sam Kerr (Londoni Chelsea) ning koondise- ja klubikaaslane Salma Paralluelo, kel vanust kõigest 19 eluaastat.