Üle mitme aasta taas kodumaal mängiv Suurorg pani koos koduklubi Badalona Joventutiga selleks hooajaks panused TalTech/Optibetile ja peatreener Alar Varrakule. Kahemeetrise mängujuhi laenule andmise eesmärk oli näha, kuidas ta saab hakkama liidrirollis. Esimese kuu põhjal saab väga hästi.

TalTech on Eesti-Läti liigas võitnud seitsmest mängust kuus. Suurorg on ülikoolitiimis selgelt suurim skooritegija, sarjas hoiab ta keskmiselt 20 punktiga teist kohta.

Et Suuroru ja Varraku koostöö toimib, pole üllatus. 2022. aastal tõusis Eesti U20 koondis A-divisjoni, Suurorg valiti B-divisjoni turniiril sümboolsesse viisikusse. Pärast seda sõlmis Hispaania kõrgliigavõistkond Badalona temaga nelja aasta pikkuse lepingu. Tänavu suvel, kui Badalona koostöö farmklubi El Pratiga lõppes, oli noorematele palluritele vaja leida uus väljund. Osadega leping lõpetati, üks võeti põhitiimi ja Suurorg saadeti laenule.

„Mina, Badalona treenerid ja agent mõtlesime, et tark oleks tulla Varraku juurde TalTechi,“ rääkis Suurorg Eesti Päevalehele. „Badalona nägi, et Varrak oli U20 koondise treener ja Eesti-Läti liiga pole enam nii nõrk kui see mingil hetkel oli. Siin on Prometei, kes mängib Badalona vastu EuroCupi, VEF, kes mängib Meistrite liigas ja Kalev/Cramo, kes mängib Europe Cupi. Leiti, et kui saan siin igas mängus 25 minutit, on arengule mõeldes kõige parem siia tulla.“