Külalised teenisid avapoolaja keskpaigas penalti, kui Unitedi ründaja Rasmus Hojlund tõmbas karistusalas pikali poolkaitsja Rodri. City esiründaja Erling Braut Haaland viis penaltipunktilt koduklubi juhtima. 1:0 seisu avapoolaeg ka lõppes.

Teise poolaja alguses kasvatas Haaland külaliste eduseisu kahele väravale. Norralane oli mitmel korral lähedal kübaratrikile, aga Unitedi väravavaht Andre Onana päästis mitmel juhul kodumeeskonna hullemast. Kolmanda resultatiivsuspunkti sai Haaland siiski kirja, kui andis 80. minutil tulemusliku söödu Phil Fodeni tabamusele.

United jäi koduväljakul linnarivaalile selgelt alla. Võõrustajad tegid seitse pealelööki vastaste 21 vastu, raamidesse jõudis neist kolm (Cityl 10).

City hoiab tabelis 24 punktiga kolmandat kohta. Sama palju punkte on ka Londoni Arsenalil, aga neil on parem väravatevahe. Mõlemal klubil on see kusjuures +15, aga Arsenal on ühe värava rohkem löönud. Liidril Tottenham Hotspuril on 26 silma. Manchester United jätkab 15 punktiga kaheksandal kohal.

Pühapäeval teenisid võidulisa veel Liverpool, Everton ja Aston Villa. Liverpool alistas kodus 3:0 Nottingham Foresti tänu Diogo Jota, Darwin Nunezi ja Mohamed Salah’ väravatele. Liverpool jääb omakorda Cityst vaid punkti kaugusele.

Everton võitis Dominic Calvert-Lewini väravast võõrsil 1:0 West Ham Unitedit. Aston Villa sai 3:1 jagu Lutonist. Väravaid said kirja John McGinn ja Moussa Diaby. Omavärava lõi Tom Lockyer. Ka Lutoni tabamus kohtumise lõpus sündis omaväravast, kui Aston Villa poolel patustas väravavaht Emiliano Martinez.

Brighton ja Fulham leppisid 1:1 viiki. Evan Ferguson viis Brightoni juhtima, aga Joao Palhinha tabamus tõi Fulhamile viigipunkti.