Tasavägise avaveerandi võitis TalTech/Optibet 22:21. Järgmises vaatuses jäi kuue punktiga peale Kalev/Snabb ehk vaheajale mindi võõrustajate 46:41 eduseisus. Tallinna Kalevi särgis viskasid Erik Keedus ja Toomas Raadik avapoolajal üheksa punkti. TalTech/Optibeti resultatiivseim oli 20 minuti järel Taavi Jurkatamm kaheksa punktiga.

Kolmanda veerandaja alguses pääsesid kalevlased ette 51:46, aga järgmise kuue minutiga ei visanud nad ühtegi korvi ja TalTech läks juhtima 54:51. Kolmanda vaatuse lõpuks juhtisid Alar Varraku hoolealused 58:56.

Neljandal veerandil jätkus punkt-punkti heitlus. Veel neli minutit enne normaalaja lõppu oli seis 66:66, aga siis tegi TalTech Patrik Saali kahe kolmese, Ran Andre Pehka ühe kaugviske ja Taavi Jurkatamme pealtpaneku toel 11:2 spurdi. Kättevõidetud edu külalised enam käest ei andnud. Lõpuks kujunesid võidunumbriteks 82:73.

TalTech/Optibeti ridades kogusid kahekohalise arvu punkte lõpuks viis meest: Kasper Suurorg (17 p), Pehka (15 p), Saal (14 p), Jurkatamm (14 p) ja Gregor Ilves (10 p). Kalev/Snabbi resultatiivseim oli Keedus 19 punktiga, lisaks noppis ta üheksa lauapalli. Raadik lisas 15 silma.

TalTech on nüüdseks võitnud Eesti - Läti ühisliigas kuus kohtumist järjest, millega korrati klubi rekordilist võiduseeriat. Nende saldoks on kuus võitu ja üks kaotus, mis annab tabelis kolmanda koha. Kalev/Snabb (2-4) jätkab 12. real.

ENNE MÄNGU:

Kui Kalev läheb kohtumisele vastu kolme kaotuse pealt, siis TalTech on pärast Pärnu Sadamale allajäämist võitnud koguni viis mängu järjest.

2018. aasta sügisel käima läinud Eesti-Läti liigas on TalTech varem vaid korra võitnud kuus kohtumist järjest. Kalevi alistamisega kordaksid nad seega oma pikimat võiduseeriat ning uuel nädalal Riia Zelli alistamisega saaksid kirja juba uue tippmargi.

„Tallinna Kalevi mäng on see hooaeg käinud suurte kõikumistega. Paaris mängus on aga näidatud väga head minekut ja tänu sellele on saadud tabelisse kaks võitu. Neil on kogenud võistkond ja palju jõudu korvi all. Peame oleme väga hoolsad ja valvsad, kui tahame võiduseeriat pikendada. [Oliver] Metsalu osalemine on küsimärgi all, teistega peaks kõik korras olema,“ rääkis TalTechi peatreener Alar Varrak enne kohtumist.

Kalev/Snabbi peatreener Kalle Klandorf tõdes, et midagi lihtsat neid ees ei oota. „TalTechi mäng on kiire ja nad pressivad kõvasti, peame sellega hakkama saama. Kuid eks neilgi on noor meeskond, kellel on kaitses omad probleemid. TalTech on ilmselgelt laineharjal ja meil saab olema keeruline, aga seis pole must, ja meil on omad võimalused.“