Võit ei tulnud siiski kergelt ning pinge püsis kuni viimaste sõitudeni. Avavooru järel jätkas Bou võistlust teisel positsioonil, sest oli radade läbimisel pannud korra jala maha ning teeninud ühe karistuspunkti. Võistluste liider oli esimeste sõitude järel tema kaasmaalane, tänavuse MM-sarja hõbemedalivõitja Jaime Busto, kes läbis esimese vooru puhtalt. „Vaatame, mitu sõitu on veel ees ja kõike võib juhtuda,“ suhtus noor hispaanlane ise asja rahulikult.

Unibet Arenale rajatud seitse võistlustrassi ja paarisrada panid trialiässade oskused tõsiselt proovile. Nii mõnelegi mehele sai kõrge koha püüdmisel saatuslikuks palkide sektsioon, kus kiirustamise tõttu kukuti, eriti raskeks kujunes betoonelementidest rada, kus võistlejail tuli lühikese hoovõtu järel hüpata maapinnalt enam kui kahe meetri kõrguse betoonposti otsa. Suurt vaatemängu pakkus ka paarisraja finišieelsest kuuemeetrisest seinast üles sõit. Juba esimese duellsõidu lõpus keeras hispaanlane Jaime Busto oma tsiklil gaasi põhja ning mees ja masin lendasid uhke kaarega kõrge takistuse otsa. Võimsa takistuse alistamine ei jäänud püüdmatuks ka teistel ning sõit-sõidu järel sai näha üha uhkemaid õhulende.

Võistlust alustas kaheksa sõitjat, iga vooru järel langes kaks viimast konkurentsist välja. Esimestena pidid asjad pakkima lätlane Andris Grinfelds ja soomlane Niko Nurmio. Teise vooru järel lõppes võistlus Suurbritannia sõitjate Toby Martini ja Trial 2 klassi valitseva maailmameistri Billy Greeni jaoks.

Nii jäi kahe eelvooru järel alles neli finalisti. Teise vooruga oli siiski Toni Bou möödunud Bustost, neile järgnesid tänavune MM-pronks Gabriel Marcelli Hispaaniast ja itaallane Matteo Grattarola. Finaalsõitudeks nulliti sõitjate skoor, mis andis võimaluse kõigil neljal võistlustulle alles jäänud mehel TRIXS 2023 üldvõitu püüda. Pinget lisas aga tõik, et finaalides oli radade läbimise kontrollajaks napid neli minutit, mis tähendas, et sõitjad pidid takistusi senisest palju kiiremini ületama.

Pinge tõusu oli kohe näha Grattarola sõidust, kes teenis finaalide avavoorus 10 karistuspunkti. Kiirustamine maksis kätte ka Marcellile, kes ülitehnilises palkide sektsioonis kukkus. Nii jäid võidu nimel konkureerima Busto ja Bou ning enne viimaseid sõite lahutas kahte liidrit vaid üks punkt. Otsustavatel hetkedel suutis ülikogenud Bou pea külmana hoida ning läbida superfinaali rajad vähemate eksimustega kui Busto. Seega kuulus TRIXS 2023 üldvõit 33-kordsele maailmameistrile. Pronksmedali võitis Gabriel Marcelli.

„Suurepärased rajad ja erakordne publik. Rajal oli lõike, mille alistamine jäigi püüdmatuks, näiteks betoonelementidel, kus tuli lühikeselt ja libedalt hoovõtu alalt hüpata paari meetri kõrguse posti otsa. Aga kokkuvõttes oli siin võistlemine erakordne elamus. Suur tänu kõigile ja kohtume jälle järgmisel aastal,“ kiitis Bou.

Maailmatippude mõõduvõtt meelitas tribüünidele ka rohkearvulise publiku. Kohal oli ligikaudu 2700 pealtvaatajat, kes enam kui kolme tunni pikkusele võistlusele häälekalt kaasa elasid. Taolist emotsiooni, nagu oli eile Unibet Arenal, ei kohta Eesti spordiüritustel just sageli.

Vaata fotogaleriid!