Reedest Kesk-Euroopa võistuspäeva iseloomustas vihmasadu ja keerulised teeolud. Tänak kuigi hästi Ford Pumat liikuma ei saanud, sest eestlane ei mahtunud ühelgi kiiruskatsel kolme sekka ning reede lõpuks oli ta liidrist Kalle Rovanperäst maas enam kui pooleteist minutiga. „Hommikul oli pigem keeruline ja pealelõuna oli okei,“ võttis neljandat kohta hoidev Tänak reedese tööpäeva kokku.

Päeva vältel mainis eestlane, et tema masina seadistus oli liiga jäik ja seda polnud võimalik muuta. „Oli teada, et tulevad sellised olud, aga meil polnud võimalust autot pehmemaks muuta. Tuli minna nii nagu oli ja midagi polnud teha. Hommikul sadas palju ja olud olid märjad, päeva peale kuivas, mille järel läks asi paremaks. Kuid selleks ajaks olid esimesed kolm peolt ära läinud. Nad sõitsid omas tempos ja meil oli keskmike tempo. Polnud põhjust juurde riskida, tulime oma rütmiga koju,“ arutles Tänak, kes jääb kolmandat kohta hoidvast Elfyn Evansist maha 43,2 sekundiga. Eestlase selja taga on ligi minuti kaugusel teine Toyota mees Takamoto Katsuta.

Tänak tõdes, et tänavu pole tegu klassikalise asfaldiralliga. „Muda ja kõik muud lood... Lihtne päev polnud,“ märkis M-Spordi piloot.

Vaata videost, millised on Tänaku homsed eesmärgid.