Endine maailma viies reket ütles Livesport Daily taskuhäälingusaates, et naiste kurtmine vähese auhinnaraha üle on „pisut ärahellitatud“ seisukoht.

Viimastel aastatel on tipptennises astutud palgalõhe vähendamiseks jõulisi samme. Näiteks makstakse kõigil neljal suure slämmi turniiril meestele ja naistele võrdseid summasid.

Mõnel tippturniiril on aga käärid endiselt suured. Tänavusel Rooma turniiril kasseeris näiteks meesüksikmängu võitja Daniil Medvedev 1,1 miljonit eurot ja naisüksikmängu võitnud Elena Rõbakina „vaid“ 0,53 miljonit ning Kanada Openil oli meeste võitja Jannik Sinneri teenistus miljon eurot ja naiste võitjal Jessica Pegulal 0,45 miljonit.

Tennisekommentaatorina töötav Hantuchova palgalõhe probleemist aru ei saa. „Mulle tundub see natuke nagu ärahellitatud. Eriti naiste profituuril, kus auhinnaraha on selline nagu ta on ja tüdrukud ei tööta kindlasti hommikul kella neljast alates kuskil kaevanduses,“ ütles 40-aastane slovakitar.

Seitse WTA üksikmängu turniiri võitnud Hantuchova nõustub aga ühe teise suure probleemiga, milleks on pidev reisimine ühest ajavööndist teise.

„Mis puudutab reisimist ja sihtkohti, kus WTA turniire mängitakse, siis olen mängijatega sama meelt. Sellest vaatenurgast on tennis kõige nõudlikum spordiala üldse. Minu jaoks isiklikult oli see üks põhjusi, miks ma lõpetasin. Keha ei pidanud enam ajavahega kohanemisele vastu. Olin pidevalt normaalsest rütmist väljas, see oli nii ebatervislik. Ütlesin endale, et see pole isegi seda raha väärt. Parema meelega oleksin 60-aastaselt endiselt hea tervise juures,“ rääkis Hantuchova.

Hantuchova tegi profitennisega lõpparve 2017. aastal, olles toona 34-aastane.