Esmakordselt MM-kalendrisse kuuluvat Kesk-Euroopa rallit peetakse nii Tšehhis, Saksamaal kui Austrias ning soomlasele saigi saatuslikuks korduv riigipiiride ületamine.

Saksamaa politsei otsustas, et kuna Korhoneni masinal on ajutine numbrimärk, kaotab see riigist lahkudes kehtivuse. Seetõttu ei lubata soomlasel enam uuesti Saksamaal sõita, ent seal asub MM-ralli võistluskeskus. See tähendab, et Korhoneni jaoks ongi ralli lõppenud.

Škoda Fabia Rally2-ga võistelnud Korhonen oli kahe Tšehhimaal sõidetud kiiruskatse järel oma klassis kümnendal kohal, kaotades seejuures liider Yohan Rosselile vaid 9,7 sekundiga.

Katkestamisest andis teada Korhoneni võistkond Rautio Motorsport sotsiaalmeedias. „Saksa politsei teatel lõppes võidusõiduautole väljastatud numbrimärkide kehtivus, kui võistluspaar ületas Saksamaa maismaapiiri, liikudes Tšehhimaale Praha poole. Õhtul pärast kahte kiiruskatset hooldusparki naastes määras politsei võidusõiduautole sõidukeelu ning võistlust pole enam võimalik jätkata,“ seisab meeskonna avalduses.

Rallit.fi nimetab juhtunut soomlaste „amatöörlikuks veaks“. „Vajalik paberimajandus ja sellega seotud maksed olid ühel või teisel põhjusel meeskonnal unarusse jäänud,“ kirjutab portaal.

Hiljem teatas oma katkestamisest ka Soome rallisõitja ise oma Facebooki lehel. „Kahjuks lõppes meie teekond pärast kahte kiiruskatset Saksamaa piiril meist täiesti sõltumatutel asjaoludel. Olime heas tempos, WRC2 klassis kiireimad soomlased. Saksa politsei teatel lõppes võidusõiduautole väljastatud registreerimismärkide kehtivus, kui ekipaaž ületas teel Prahasse Saksamaa piiri,“ kirjutas Korhonen.

Võistluse otseblogi saab jälgida Delfist. Tänane esimene kiiruskatse algab kell 10.50.