Sportliku taustaga Gjert ja ema Tone Eva Tønnessen on koos ilmale toonud seitse last: Kristoferi, Henriku, Filipi, Martini, Jakobi, Ingridi ja pesamuna Williami. Vanim on 32-aastane Henrik ja pesamuna on kümneseks saav William. Sporti teevad peres kõik, aga kolmest pojast - Henrik (32), Filip (30) ja Jakob (23) - on saanud tõelised kergejõustikutähed. Neist kõige edukam - Jakob - on olümpiavõitja, mitmekordne maailma- ja Euroopa meister ning kahe maailmarekordi omanik. Kõik kolm on tulnud 1500 meetri jooksus Euroopa meistriks.

Spordifanatt Gjert (57) treenis järeltulijaid juba noorest east peale. Eesti Päevaleht kirjutas 2018. aastal, kus toona 18-aastane Jakob rääkis ühes intervjuus, et käis juba 12-aastaselt koos vendadega karmis mäestikulaagris, ja sellest, kui ränk on tema režiim: pärast esimest EM-kulda jõi ta õhtul klaasi sooja piima ja läks magama. Ei mingit pidu. Vend Filip kuulutas omakorda, et Jakob on kuldmedalid igati ära teeninud, sest tegi kümme aastat päevast päeva nende nimel tööd. Henrik lisas, et töö tähendab kahte-kolme treeningut päevas, kusjuures jõululaupäevalgi ei anta endale puhkust.

Vähemalt avalikult mõnda aega Ingebrigtsenite peres midagi ei käärinud. Kuniks 2022. aastal tuli uudis, et vennad treenivad edaspidi isast eraldi. Möödunud nädalal tegid jooksuässadest kolm poega Norra ühe suurima väljaande VG vahendusel avaliku pöördumise, kus süüdistasid isa aastatepikkuses füüsilises vägivallas. Mis saab edasi ja kuidas kommenteerib juhtunut isa?