Hakkajad Eesti mehed on saanud jala uksevahele rahvusvahelisele turule, millega peaks tulevikus seotud olema miljonid fännid ja kus eeldatavalt saavad ringlema pöörased rahasummad, näiteks suurusjärgus 100 miljonit eurot.

Täna on see kõik veel unelm. Tõsi, esimesed töövõidud on platvormi arendajatel ette näidata koostööst Leedu korvpalliliigaga, aga ettevõte on esialgu pisike ning suuremad tõestamised ja väljakutsed seisavad alles ees. Fantaasiamängu tuleb järjepidevalt edasi arendada ja täiendada, et see oleks noorema generatsiooni fännidele atraktiivne ning et tekiks juurde tulu teenimise võimalusi. FIBA Meistrite liigaga ühinemine on platvormi arengu seisukohalt märgilise tähtsusega, avades otsetee paljude Euroopa riikide turgudele.

Uurime asjaosalistelt kuidas fantaasiamängu loomisega algust tehti ja kuhu võiks ideaalis välja jõuda? Räägivad Scorestars.io kaasasutaja ja tegevjuht Marek Kesküll ning BCL fantaasialiiga juht Janar Soo.

Fantasy maailma võtmeküsimuseks on noorte kaasamine ja nendes osalushuvi tekitamine. Antud juhul korvpallimänguga seotud huvi tekitamine. Me teame, et erinevad eluvaldkonnad, erinevad spordialad võitlevad noorte tähelepanu nimel ning see võitlus aina süveneb. Kas fantaasiamängud osutuvad siin määravaks kaalukeeleks?