Rahvusvaheline tennise puhtuse eest võitlev organisatsioon ITIA teatas, et Brooksby nõustus oma süüga kahe vahelejäänud testi puhul ning sõltumatu kohus leidis, et ka kolmanda rikkumise juures oli ameeriklase süü piisavalt kõrge.

Vastavalt reeglitele peavad tippsportlased oma igapäevaseid liikumisi täpselt kaardistama ADAMS-i programmis, et dopingukütid saaksid neid vajadusel külastada.

„Ma pole kunagi oma elus keelatud aineid tarvitanud ning olin ITIA-ga suheldes avatud ja aus kogu oma juhtumi jooksul. Mõistan, et see on minu vastutus ning ma õpin ja kasvan,“ kirjutas 22-aastane Brooksby teisipäeval oma sotsiaalmeedia postituses.

„Ma nõustusin, et kaks vahelejäänud testi oli minu süü, kuid olen jätkuvalt seisukohal, et minu 4. juuni 2022 andmata jäänud testi ei tuleks arvestada,“ lisas ameeriklane, kes oli mullu suvel maailma edetabelis 33. kohal. Hetkel on ta langenud 301. positsioonile.

Brooksby jääb oma seisukoha juurde, et ei teadnud, et dopingukontrolli ametnik teda mullu 4. juuni hommikul otsis, sest ta ei kuulnud mobiiltelefonile tulnud kõnet ja tema hotellituppa ei helistatud kordagi.

„Ma olin ärkvel ja mul polnud midagi varjata,“ kirjutas Brooksby ja lisas, et kavatseb võistluskeelu otsuse edasi kaevata.

Tal on spordiarbitraaži kaebuse esitamiseks aega kolm nädalat.

Kui karistus jääb jõusse, kehtib Brooksby võistluskeeld kuni 2025. aasta 4. jaanuarini.