Hiina ametliku uudisteagentuuri Xinhua teatel kuulub 44-aastase Räikköneni esimeste tööülesannete hulka reedel Pekingis toimuval uue Zeekr 001 FR masina esitlusel osalemine, vahendab Ilta-Sanomat.

Soomlase põhiülesandeks saab aga Zeekri elektriautode arendamine, et muuta nad veel kiiremaks ja paremaks.

Zeekri avaldatud pressiteate kohaselt viibib Räikkönen Hiinas 24.-28. oktoobril, mille raames on tema programmis muu hulgas fännidega kohtumine ja võistlusrajal sõitmine. Zeekr kirjeldas oma hiinakeelses reklaamis Räikköneni kui „maailma osavaimat autojuhti“.

Zeekr on Hiina autotootmishiiule Geely kuuluv luksuslik elektriautode bränd, mis on sel sügisel jõudnud ka Euroopa turule.

2007. aastal Ferrariga MM-tiitli võitnud Räikkönen oli oma sportlaskarjääri ajal Hiinas üks populaarsemaid F1 piloote.

„Oleme tema võistlusi jälginud lapsepõlvest saati. Ta on meid inspireerinud, andnud meile jõudu! Tema eeskuju ütleb meile, et karta pole midagi. Kimi on meie iidol, meie kangelane, meie kuningas!“ sõnas Shanghai ärinaine Zhang Chengjia 2021. aasta detsembris Ilta-Sanomatele antud intervjuus.

Räikkönen lõpetas vormelisõitja karjääri 2021. aasta hooaja järel. Tema arvele jäi kuniglikus sarjas 21 etapivõitu ja 103 poodiumikohta.