Sportlasfoorum on sportlaselt sportlasele loodud sündmus, kus saab inspiratsiooni teiste edulugudest ning kuulata välismaa tippude kogemuslugusid. Ürituse peaesinejaks oli kahekordne sõudmise olümpiavõitja, kokku neli olümpiamedalit võitnud norralane Olaf Tufte, kes diskuteeris laval EOK sportlaskomisjoni liikme Allar Rajaga.

„Mulle meeldib noorsportlasi ja sportlasi koolitada. Vahel neid tuleb juhendada, mitte öelda, kuidas peab asju tegema. Tahan neile oma kogemust jagada ning käituda eeskujuna,“ rääkis Tufte, vahendab Eesti Olümpiakomitee.

EOK sportlaskomisjoni esimees Gerd Kanter, kes jagas oma kogemuslugu tippsportlasest treeneriks saamisel, rõhutas sportlasfoorumi olulisust.

„Mida laiem on meie silmaring ja mida rohkemad on teadmised, seda edukamad me spordis oleme. Sporditegemine ei ole vaid sport, see on midagi rohkemat ning on ülioluline, et saame oma kogemusi teistele jagada,“ ütles Kanter.

Lisaks Kanterile rääkisid lugusid oma sportlas- ja treenerikarjäärist Eesti jalgpallikoondise rekordinternatsionaal Martin Reim ja odaviske MM-hõbe Magnus Kirt. Vigastuspausiga toimetulekust rääkisid kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi, freestyle-suusatamise olümpiapronks Kelly Sildaru ja kaugushüppe Euroopa sisemeister Ksenija Balta.

Läbipõlemisega võitlemisest jagasid oma kogemust kahekordne discgolfi maailmameister Kristin Tattar, endine tennisist Katriin Saar ning kümnevõistluse U23 EM-hõbe Johannes Erm. Üritust modereeris EOK sportlaskomisjoni liige Ott Kiivikas.

EOK sportlaskomisjoni eesmärk on sportlaste huvide esindamine ja nende seisukohtade ning soovituste esitamine EOK-le. Komisjon tegeleb aktiivselt ausa mängu vaimus tegutsevate sportlaste õiguste kaitsmisega ning neile suunatud projektide algatamisega.