Esimene poolaeg möödus Eesti koondise domineerimisel. Esimese viie minutiga suutsid eestlannad sooritada juba kaks pealelööki: oma võimaluse said Liselle Palts ja Aleksandra Kelli, kuid mõlemas olukorras oli väravavaht oma ülesannete kõrgusel, kirjutab Jalgpall.ee mängu ülevaates. Eesti jõudis esimest korda sihile kohtumise 15. minutil, kui Helina Tarkmeel üllatas vastast kauglöögiga.

Eesti teine tabamus oli lähedal pooltunni täitudes, kui Anna Mariin Juksar paremalt äärelt saadud tsenderduse järel värava ees löögile pääses. Paraku sahises vaid küljevõrk. Kaheväravaline edu Gibraltari vastu saavutati 43. minutil, kui Kelli löögi lati alla suunas, milleni puurilukul ulatuda ei õnnestunud. Vastane suudeti enda karistusalast eemal hoida ning nii mindi vaheajale Eesti 2:0 eduseisus.

Sarnaselt esimesele poolajale, toimus ka teisel kolmveerandtunnil tegevus Gibraltari väljakupoolel. Eesti avaldas vastasele kõrget pressi, mille tulemusena lisati Gibraltari võrku veel seitse vastuseta tabamust.

„Teisel poolajal tegime jookse vastase selja taha, kust saime palju momente loodud ja löödud,“ ütles peatreener Aleksandra Ševoldajeva.

51. minutil võeti Eesti ründaja vastase karistusalas määrustevastaselt maha ning eestlannadele määrati 11 meetri karistuslöök. Seda realiseerima läinud Kelli saatis palli kindlalt värava paremasse nurka ning viis külalisnaiskonna kolmeväravalisse eduseisu. Kolm minutit hiljem oli nurgalöögijärgselt täpne Marta Panova. 66. minutil saatis Kaili Lilles Kirkeliis Lillemetsa söödu järel nahkkera postipõrkest võrku. Eesti kuuenda tabamuse autoriks oli Palts, kes Gibraltari kaitsemängija ebaõnnestunud puutest palli enda valdusesse võttis ning selle väravavahi selja taha saatis. 81. minutil skooris Lillemets, kes Juksari tsenderduse järel palli peaga väravasse saatis, ka viis minutit hiljem oli Lillemets täpne. Kohtumise lõppvärava vormistas teisel üleminutil liini taha söödu saanud Lilles.

Koondise peatreener Aleksandra Ševoldajeva sõnul jättis Gibraltar Eesti rünnakuteks oodatust palju rohkem ruumi. „Esimesel poolajal leidsime natuke vähe loogilisi ründekäike, kuid vaheajal tegime korrektuurid. Teisel poolajal tegime jookse vastase selja taha, kust saime palju momente loodud ja löödud,“ ütles peatreener.

Ševoldajeva lisas, et esmaspäeval toimuvast kohtumisest Bosnia ja Hertsegoviinaga on oodata teise iseloomuga mängu. „Bosnia ja Hertsegoviina koondises on individuaalselt võimekad mängijad, ka meeskondlikult on nad tugevad. Eelnevad omavahelised mängud pole Eesti kasuks olnud, kuid meie eesmärk on töötada oma põhimõtete kallal. Täna sai positsioonilisi rünnakuid rohkem harjutada, aga kaitsefaas ja kontrarünnakud tulevad esile alles järgmises mängus. Kindlasti tahame seal ka palliga momente tekitada. Aga eks taastume ja vaatame, kuidas Gibraltar ja Bosnia ja Hertsegoviina omavahel mängivad ning harjutame, et järgmiseks mänguks valmis olla,“ rääkis Ševoldajeva.

Eesti järgmine kohtumine ootab ees esmaspäeval, 30. oktoobril Eesti aja järgi kell 14.30, kui vastamisi minnakse võõrustajariigi Bosnia ja Hersegoviina eakaaslastega. Kohtumise otsepilti on võimalik jälgida Bosnia ja Hersegoviina jalgpalliliidu Youtube’I kanalil.