Intsident leidis aset 10. septembril, kui Leedu võõrustas EM-i valikmängus Serbiat. 1:3 kaotusmängus laulsid võõrustajate toetajad tribüünidel „Putin huilo“ viisijuppi. Olgu öeldud, et sama laulu kuuleb ka igal Eesti koondise kodumängul. Kuigi seda laulu on ka Leedu koondise mängudel korduvalt varem lauldud, otsustas UEFA seekord leedulasi trahvida.

Kohaliku jalgpalliliidu president Edgaras Stankevicius spekuleeris, et UEFA-le tegi kaebuse üks mängul viibinud Kasahstani delegaat. „See on esimest korda, kui meid trahviti selle laulu eest,“ rääkis ta LRT-le. „Kõik fännid ja leedulased toetavad seda sõnumit. Kindlasti ei palu me fännidel sellest laulust loobuda.“

„Kogu Euroopa on enam-vähem nõustunud nende väärtustega, aga siis leidub üks inimene, kes läheb vastuvoolu ja me saame trahvi. Mulle tundub see kummaline,“ jätkas Stankevicius.

25-aastane Leedu koondise ääremängija Justas Lasickas kutsus sotsiaalmeedias toetajaid üles samuti laulmisega edaspidi jätkama. „Jätkake laulmist, võime vajadusel boonustest kõik trahvid kinni maksta,“ teatas ta.

Leedu jalgpalliliit kinnitas, et maksab trahvi vajadusel siiski ise ära. Nad apelleerisid UEFA otsuse, ehkki ei usu, et karistus tühistatakse.