Kvalifikatsioonist läbi murdnud 27-aastane Petrov läks matši Alleni vastu 2:0 juhtima, võites esimese frame’i 90:30 ja järgmise 87:13. Allen võitis kolmanda vaatuse 77:32, aga neljas kuulus taas Petrovile 58:53.

Kahel viimasel Põhja-Iirimaa lahtistel meistrivõistlustel triumfeerinud Allen suutis mängu tagasi tulla ning seisu viigistada 3:3 peale. Otsustav seitsmes frame kujunes aga tõeliselt tasavägiseks.

37-aastane Allen oli võidule lähedal, kui ta juhtis viimast vaatust 56:48, kuid eksis siis sinise kuuli sisselöömisega. Petrov kasutas ootamatu võimaluse suurepäraselt ära, lüües järjest sisse viimase sinise, roosa ning musta kuuli, millega võitis seitsmenda frame’i 66:56.

„See on mu karjääri parim võit,“ sõnas õnnelik Petrov. „Lõpus mul tõesti vedas. Kui olin viimasest mustast jagu saanud, mõtlesin, et see on mu tütre auks. Loodan, et mu naine Eestis magas ja ei vaadanud, sest ta peab varsti ärkama. Mul on nii hea meel, et suutsin võita, ma ei suuda seda sõnades kirjeldada, mida see minu jaoks tähendab. Tean, et mängisin siin kohaliku lemmiku vastu, aga teadsin ka, et Eestis on seltskond inimesi mind jälgimas ja kaasa elamas ning see aitas.“

Video otsustavatest hetkedest:

Maailma 96. number Petrov kohtub tippturniiril 32 parema seas hiinlase Xing Zihaoga (97.), kes oli avaringis 4:1 parem šotlasest Graeme Dottist (41.). See matš on kavas kolmapäeval.