Kevadel MM-il üheksandaks tulnud Petrõkina saavutas lõppenud nädalavahetusel USA-s Allenis toimunud iluuisutamise GP-l kolmanda koha. Esimest korda ajaloos jõudis Eesti iluuisutaja GP-l ehk kõrgeima sarja võistlusel poodiumile. Võistluse võitis belglanna Loena Hendrickx 221,28 punktiga. Teise koha pälvis ameeriklanna Isabeau Levito (208,15 p).

Lühikavas 65,02 punkti kogunud (isiklik rekord 68,00 p) Petrõkina teenis vabakavaga uut isiklikku tippmarki tähistavad 129,53 silma. Punktide kogusummaks kujunes 194,55, mis on samuti tema uus isiklik rekord.

„Olen väga uhke, sest see on Eesti esimene GP-medal,“ sõnas Petrõkina rahvusvahelisele uisuliidule. „Esituse ajal püüdsin täielikult keskenduda oma elementidele, sest tundsin kehas mõningast väsimust. Kinnitasin aga endale, et kõik on hästi.“

„Ma ei oleks kunagi kolmandat kohta oodanud. Mõistsin seda intervjuusid jagades ning see võttis mu jalad värisema ja pisarad tulid silma,“ sedastas ajalugu teinud iluuisutaja.

Tänavuse hooaja eesmärke Petrõkina veel välja ei hõiganud. „Oluline on teekond, mis nendeni viib,“ rääkis ta portaalile Golden Skate. „Olen väga uhke, et võitsin esimese eestlasena GP-medali. See teeb mind väga õnnelikuks.“

GP-sari jätkub sel nädalavahetusel Kanadas. Petrõkina sai kutse 10.–12. novembrini Hiinas toimuvale hooaja neljandale etapile. Kanada GP-l esindab Eestit Mihhail Selevko.