Tänaku jaoks oli Herbsti ralli hea ettevalmistus järgmisel nädalal peetavaks Kesk-Euroopa WRC-etapiks. Eestlane sõitis Austrias Ford Puma Rally1 autoga, rohkem eliitklassi autosid stardis polnud.

Päeva esimeses pooles võitis Tänak nii 10,85 km pikkuse Niederedlitz - Münchreithi kui ka 14,53 km pikkuse Lexnitz - Hohenwarthi katse. Ta edestas 43,5 sekundiga prantslast Adrien Fourmaux’d (Ford Fiesta Rally2), kolmas oli 46,6 sekundit kaotav prantslane Nicolas Ciamin (Škoda Fabia Rally2).

Küll sõitis Tänak teisel katsel vastu puud, avarii tagajärjel lendas minema auto tagumine kaitseraud. Kolmandal katsel kaotas ta kolmandal katsel parimatele ligi minuti ja langes kokkuvõttes Fourmaux järel üheksa sekundiga teiseks. Põhjuseks oli purunenud tagumine vasak rehv. Neljandal katsel paistis kõik jälle korras olevat. Eestlane edestas Fourmaux’d 16,2 sekundiga ja pikema pausi eel tõusis ta uuesti liidriks. Edu Fourmaux’ ees oli 7,2 sekundit.

Pärastlõunasel esimesel ehk viiendal kiiruskatsel (15,7 km) oli Tänak teistest taas selgelt üle, edestades teise aja saanud Ciamini 16,3 sekundiga. Üldarvestuses kasvas eestlase edu Fourmaux’ ees 30,7-sekundiliseks.

Kuuenda ja seitsmenda kiiruskatsega kasvas järjekordsed katsevõidud võtnud Tänaku edu Fourmaux’ ees juba 56,9 sekundile. Eestlane oli kiireim ka viimasel katsel ja pälvis kindla esikoha, edestades Fourmaux’ d minuti ja kaheksa sekundiga. Kolmanda koha sai Ciamin (+1.29).

Tulemused: