Asvel on Euroliiga hooaega alustanud nelja järjestikuse kaotusega, Prantsusmaa kõrgliigas on võistkonnal kirjas neli võitu ja kolm kaotust.

Alates 2013. aastast Asvelis töötanud Parker täitis peatreeneri ametikohta 2020. aastast. 2021. ja 2022. aastal tuldi Prantsusmaa meistriks, aga mullune hooaeg ebaõnnestus. Euroliigas jäädi viimaseks ja Prantsusmaa kõrgliigas kaotati poolfinaalis Metropolitans 92-le.

Tänavu suurendas Asvel eelarvet 21 miljoni euroni. Võistkonda toodi Euroliigast Paris Lee ja Timothe Luwawu-Cabarrot ning NBA-st Frank Jackson ja Mike Scott. Jätkavad Nando de Colo ja vigastusest taastunud Joffrey Lauvergne. Ometi ei suutnud Parker koosseisu rahuldavalt mängima panna. Väidetavalt oli tema koht löögi all olnud ka varem, aga klubi president Tony Parker otsustas venda usaldada.

Asvel uut peatreenerit veel ametisse ei nimetanud, esialgu asendavad Parkerit abitreenerid Jean-Christophe Prat ja Pierric Poupet. Tony Parker ütles Prantsusmaa meediale, et nende esimene valik on Saksamaa koondise peatreener Gordon Herbert. „Saime temaga lepingu pikkuse ja palga osas kokkuleppele. Nüüd ootame Saksamaa alaliidu luba,“ lausus ta.

Serbia väljaande Meridian Sport andmetel kaalub peatreeneri vahetamist ka Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia. Sel nädalal kaotas Baskonia Euroliigas kodusaalis nii Müncheni Bayernile kui ka Kaunase Žalgirisele, neljast mängust on neil üks võit.

Joan Penarroya võimalike asendajatena on välja käidud kreeklast Ioannis Sfairopoulost ja itaallast Andrea Trinchierit. Sfairopoulos töötas Euroliigas viimati 2022. aastal, mil juhendas Tel Avivi Maccabit, Trinchieri oli kuni tänavuse suveni Müncheni Bayerni peatreener.

Juba enne hooaja algust muutis peatreenerit Bologna Virtus, kes asendas Sergio Scariolo Luca Banchiga.