Endine maailma teine reket Kontaveit ja 2016. aasta Rio olümpiavõitja Puig vahetasid avaseti esimeses pooles servimurdeid, kuid otsustavad sündmused algasid seisult 4:4. Eestlanna jäi Puerto Rico tennisisti pallingugeimis 0:15 taha, kuid sellele vastas Anett mitme kena tõrjega, millega ta võitis järgmised neli punkti ja sai kätte murde.

Järgnenud Kontaveiti servigeimis teenis Puig eestlanna topeltvea järel murdevõimaluse. Raskesse seisu sattunud Anett vastas sellele ässa ning vastase eksima sundinud pallingutega, millega ta sillutas tee 6:4 võiduni.

Teistki setti alustasid 27-aastane Kontaveit ja temast kolm aastat vanem Puig vastastikuste murretega, kuid seejärel sai paremini minema eestlanna, kes peagi alustas 5:4 eduseisus servimist matšivõidu eest. Kindlalt pallinud Kontaveit ei andnud vastasele punktigi ning ta liikus 6:4, 6:4 võiduga järgmisesse ringi.

„Üsna kummaline ja vajas harjumist, aga olen õnnelik,“ märkis Kontaveit kohtumise järel. „Füüsiliselt oli väga-väga keeruline. Raske öelda, mis oli täna võidu võti. Proovisin mängida agressiivselt, et pallivahetused ei läheks liiga pikaks. Kuid lõpuks oli see võit siiski väga napp.“

Kontaveit kohtub järgmises ringis Lucie Šafářová (endine maailma viies reket) ja Pauline Parmentieri (endine maailma 40. reket) vahelise matši võitjaga.

27-aastane Kontaveit peab oma lahkumismängu 11. novembril Tondiraba jäähallis Ons Jabeuri vastu. Mängu pääsmeid saab osta Piletitaskust.