Kui räägime jalgpallist, siis tuleb rääkida ka Aet Süvarist - naine, keda iga jalgpallifänn teab. Saate alguses uurime, kuidas sai spordikaugest noorukist spordiga ühes rütmis hingav ajakirjanik. Kuuleme, milline näeb välja üks päev MM-finaalturniiri jalgpallistuudios ning kuidas valmistutakse telemängude kommenteerimiseks.

Räägime pikemalt viimasest naiste EM-ist ja MM-ist ning arutleme, mis erinevusi näeme võrreldes meeste mänguga. Ühe peamisena toob Süvari ise välja hüppelise arengu: ,,Meeste jalgpalli puhul sa ei näe eelneva turniiriga võrreldes, milline samm on edasi astutud. Milline tohutu tasemevahe on toimunud näiteks nelja aastaga või siis kahe aastaga, kui võrrelda näiteks Euroopa naiskondi. Meeste puhul sa seda ei näe, aga naiste puhul sa näed tõesti, et see areng on nii muljetavaldav ja sa vaatad, kui kiiresti on tehtud samm edasi. Sa vaatad suu lahti, tõesti!’’

Siin ja seal ikka öeldakse, et Eestis pole seda õiget jalgpalli fännikultuuri, aga mis see siis õigupoolest on, mida me meeste ja naiste mängudele minnes leida võime? Võtame näiteid kodust ja mujalt maailmast, et sellele küsimusele vastata. Kui oled lapsevanem, siis kindlasti kuula see osa lõpuni, sest räägime vanemate olulisusest meie fännikultuuri arendamise juures.

Oled huvitatud ajakirjandusest või soovid seda lausa kooli õppima minna? Oled õnnega koos, sest saate lõpus jagab Aet meile kõigile hinnalisi õpetussõnu, kuidas antud elualal läbi lüüa.

Podcast „Pallist pallita“, Marie Kikkas, Aet Süvari ja Getriin Yalin