Eelmise nädala edetabelis asus Eesti segapaar neljandal kohal.

Kaldvee ja Lill kukutasid senised esinumbrid Laura Walkeri ja Kirk Muyresi (Kanada) teisele positsioonile. Kolmandat kohta hoiab teine Kanada kurlinguduo Jennifer Jones – Brent Laing (Edetabel).

Pärast Kanadas peetud Grand Slami turniiri Mixed Doubles Superseries`i võitu ütles Marie Kaldvee, et nende hooaja suurimaks eesmärgiks on pääseda läbi Eesti meistrivõistluste kevadisele MM-ile, kus jagatakse esimesi olümpiapunkte.

„Tipus on konkurents väga tihe. Esimesed 10-15 võistkonda on väga võrdsed, seega peab olümpiale pääsemiseks igas mängus endast sada protsenti andma. Kui kõik õnnestub, siis võime võita. Tiitlivõistlused kannustavad kvaliteetsemalt treenima ja motiveerivad endast parimat andma,“ sõnas Kaldvee.

Harri Lill kommenteeris, et hooaeg algas küll tugevalt, kuid töö jätkub, kuna sihiks on aprillis toimuvad maailmameistrivõistlused. „See on suur tunnustus nii meile kui ka kogu Eesti kurlingule, sest suudame võistelda väga kogenud vastaste vastu, kelle eelarved ületavad meie oma kümnekordselt. Oleme väga tänulikud Eesti Curlingu Liidule ning kõikidele meie toetajatele ja poolehoidjatele, kes toetavad meid ning kelle panuseta ei oleks nii kaugele jõudmine võimalik,“ sõnas Lill.

Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver lisas, et maailma esikoht on aastatepikkuse raske töö ja pühendumuse tulemus. „Harri ja Marie on kogenud, väga professionaalse suhtumise ja kurlingule igapäevaselt pühendunud sportlased. Nende jõudmine maailma tippu on ühelt poolt suur tunnustus, kuid teiselt poolt ka seni tehtud töö ootuspärane tulemus,“ sõnas Randver.