Putin esitas selllise mõtte neljapäeval Permis toimunud spordikongressil. Presidendi sõnavõtt oli suunatud otseselt Venemaa jäähokiföderatsiooni presidendile Vladislav Tretjakile.

President nõudis Tretjakilt sekkumist hokiagentide tegevusse Venemaa turul. „Te peate koos spordiministeeriumi ekspertidega otsustama, mida peaksime ette võtma nende hokiärimeestega, kes valivad spordikoolidest noori ja veavad nad välismaale,“ kurjustas Putin, vahendab Ilta-Sanomat.

Ka pärast Ukraina sõja puhkemist mängib enamus Venemaa koondislasi endiselt kas Euroopas või Põhja-Ameerikas NHL-is. Suvises NHL-i draftis valiti 19 venelast, neist kolm juba esimese 12 mängija hulgas.

„On selge, et meil on vaba riik ja iga inimene saab ise valida ja me ei tohiks sellesse sekkuda. Kuid on ka selge, et see on äri ning äri ei ole alati reguleeritud ja üllas,“ sõnas Putin.

President rõhutas, et on pikka aega lootnud selles valdkonnas muudatusi näha.

„Peame oma toodet [koduliigat] aktiivselt turustama ja tegema seda kaasaegselt, kaunilt ja loominguliselt. Sellest sõltub palju ja me räägime siin suurest rahast. See põhjustab meile ilmset kahju,“ sõnas Putin.

Venemaa jäähokiföderatsiooni tegevdirektor Dmitri Kurbatov kinnitas kohe pärast Putini kõnet, et föderatsioon „sõdib kõige ägedamal viisil“ loata tegutsevate agentide vastu.