„Jooksujutud“ räägib jooksmise filosoofiast, treeningutest, jooksuga seotud persoonidest, kaasab teemasid varustuse, toitumise ja treeningutest taastumise osas. Saatesse on oodatud külalised, kes on jooksmisega seotud kas tippspordi, oma harrastuste või elustiili kaudu, saates antakse nõu, kuidas saame läbi jooksmise lahendada paljusid meie ellu tekkinud probleeme. Aeg-ajalt räägitakseka spordialade kuningannast kergejõustikust ja püütakse laiemalt mõista, kuhu suunas liigub lähiaastatel nii Eesti kui maailma tippsport ning kas ja kui palju peab rahvasport endas eesmärkide ja võistlemise elemente sisaldama.

Jooksujuttude avasaate külaline on suurte kogemustega jooksumees ning mitmete Eesti jooksurekordite omanik Tiidrek Nurme. Räägime Tiidreku pikast jooksjakarjäärist, tema saavutustest ja eesmärkidest, maratonijooksu trendidest kiiresti arenevas maailmas, jooksutreeningutest ja jooksufilosoofiast.

Kindlasti tasub kuulata soovitusi, kuidas jooksmisega alustada, ületada takistusi ja millega end motiveerida, kuidas on jooksu abil võimalik genereerida juurde meie kõige tähtsamat ressurssi - aega. Samuti puudutame meie jooksmise järelkasvu teemat ning noorte spordiharrastust tervikuna. Miks siis ikkagi on jooksmine kasulik ja hea, saate teada mehelt, kes teab jooksmisest pea kõike.

Podcast „Jooksujutud“, Donatas Narmont ja Tiidrek Nurme