Üleeelmisel nädalavahetusel alustas Palestiina äärmusrühmitus Hamasi rünnakut Iisraeli vastu. 57-aastase Cantona sõnul levib ühiskonnas valearusaam, justkui saaks Palestiina toetamise ja Hamasi toetamise vahele võrdusmärgi panna.

„Palestiinlaste inimõiguste kaitsmine ei tähenda, et olete Hamasi pooldaja. „Vabastage Palestiina“ ütlemine ei tähenda, et olete antisemiit või tahate, et kõik juudid kaoksid,“ sõnas Cantona Instagramis.

„“Vabastage Palestiina“ tähendab palestiinlaste vabastamist Iisraeli okupatsioonist, mis on juba 75 aastat neilt inimõigusi röövinud. „Vabastage Palestiina“ tähendab, et lõpetataks 2,3 miljoni palestiinlase vangistus maailma suurimas vabaõhuvanglas, kusjuures pooled neist on lapsed. „Vabastage palestiina“ tähendab Iisraeli kehtestatud apartheidi lõpetamist. „Vabastage Palestiina tähendab, et palestiinlastele tuleb anda kontroll oma maa infrastruktuuri üle,“ lisas endine jalgpallur.

Palestiina ja Iisraeli konfliktis on hukkunud tuhandeid inimesi. Gaza sektori põhjaosast on lahkunud vähemalt 600 000 palestiinlast.