Reideborn ja teised Skandinaavia hokimehed, kes jäid pärast Ukraina sõja puhkemist Venemaale mängima, said oma kodumaal lauskriitika osaliseks.

Reideborni leping Moskva CSKA-ga kohustas teda pärast 2022. aasta suve Venemaale naasma. Stockholmis meedia vahendusel Ukraina sõja õudusi jälginud hokimängija teadis, et kui ta Moskvasse ei naase, ootab teda suur trahv.

„Lepingus oli kirjas, et oleksin pidanud kaks kolmandikku oma eelmise aasta palgast trahviks maksma. See oleks olnud paar miljonit krooni (umbes 173 000 eurot - toim.),“ selgitas Reideborn Aftonbladetile.

„Igaüks võib minust mõelda, mis talle meeldib. Olin olukorras, kus ma ei tahtnud riskida. Tahtsin hokit mängida ja ma ei teadnud, mis juhtub, kui ma Venemaale tagasi ei lähe,“ lisas rootslane. „Olin meeskonnas, mis võitis kaks korda meistritiitli. See oli minu jaoks oluline asi. Osaliselt sellepärast, et mul on karjääris olnud tagasilööke ja väga tore oli taas võita.“

Aftonbladet uuris Reidebornilt ka tema sotsiaalmeedias avaldatud pildi kohta, kus ta hoidis käes KHL-i meistrikarikat.

„Minu jaoks on see pilt jäähokist. Tahtsin nautida suurepärast saavutust, mis tuli läbi raskete play-offide,“ vastas puurilukk.

Hetkel Šveitsis Berni meeskonnas mängiv 32-aastane puurivaht tunnistas, et ükski Rootsi klubi teda CSKA-karjääri järel endale palgata ei soovinud. Väravavaht visati välja ka Rootsi koondisest.

„Ma arvan, et see on vale, et KHL-i mängijatel takistatakse Rootsi koondises mängimist. Sportlikus mõttes vääriks ma koondisse kuulumist. Ma saan muidugi aru, et see on vastuoluline teema,“ lisas rootslane.